SEGRE

SERVEIS MEDI AMBIENT

Dos punts de recàrrega a Balàfia i al costat de l'Arnau per a cotxes elèctrics

La Paeria sol·licita a la Generalitat subvenció per instal·lar-los i se sumaran als dels carrers Jaume II i Magí Morera || Recarregaran la bateria en menys de 30 minuts

Imatge del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Jaume II.

Imatge del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Jaume II.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria instal·larà dos nous punts de recàrrega ràpida per a cotxes elèctrics: un a la sortida de la carretera d’Osca, a prop de l’hospital Arnau de Vilanova o a l’avinguda de Pinyana, i l’altre a la sortida de la carretera de la Val d’Aran, a prop del mercat de Balàfia. Fonts municipals van assenyalar que encara cal precisar la ubicació definitiva. L’ajuntament ha de presentar una sol·licitud al departament d’Empresa, a través de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), per poder accedir a la línia d’ajuts que ofereix per a la instal·lació de punts de recàrrega ràpida pública dotada amb 860.000 euros.

Segons el departament, aquestes noves estacions de recàrrega “permeten avançar cap a l’objectiu que el 2020 es garanteixi la recàrrega de la bateria en menys de trenta minuts en emplaçaments separats per un màxim de quaranta quilòmetres”. La ciutat de Lleida en té un al carrer Jaume II al campus de Cappont, que ofereix una recàrrega ràpida en només vint minuts i un altre al carrer Magí Morera, al costat de Rovira Roure, que té un temps de recàrrega d’entre tres i cinc hores.

La Generalitat destaca que les noves estacions hauran de permetre l’accés de qualsevol usuari amb la identificació de qualsevol altre municipi. En aquest sentit, l’ICAEN ha impulsat una aliança de municipis per facilitar la mobilitat a tot el territori als vehicles elèctrics. De moment, ja s’hi han adherit les ciutats de Lleida, Barcelona, Reus, Girona, Amposta, Cambrils, Cabrera de Mar, Sant Fruitós de Bages i Molins de Rei.

tracking