SEGRE

POLÍTICA RELLEU HISTÒRIC

Larrosa obté 147 avals i Mínguez, 102

Després de la validació dels suports presentats, el PSC local els proclama candidats a les primàries per ser alcalde ara i alcaldable el 2019 || N’anul·la 12, bàsicament perquè no consten al cens

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montse Mínguez i Fèlix Larrosa ja són oficialment candidats a les primàries del PSC de la ciutat de Lleida que determinaran qui serà alcalde o alcaldessa fins al final del mandat i alcaldable socialista a les municipals del 2019.

El PSC els va proclamar ahir, després de revisar els avals que van presentar dijous i els dipositats pels militants en una urna a la seu del partit. Larrosa va dir que en va entregar 151, però després del recompte van ser declarats vàlids 147.

Mínguez no va revelar llavors el nombre que va presentar (només va assegurar que superava el mínim exigit, 92) i l’autoritat electoral de les primàries va informar ahir que va validar 102 suports a la seua candidatura.

Així mateix, va anul·lar 12 avals (sense especificar a qui donaven suport), essencialment al ser de persones que no figuraven al cens de 368 militants (o no estaven al corrent de pagament de les quotes del partit) i un parell, per haver avalat simultàniament els dos aspirants.

Els que no figuren al cens no podran votar a les primàries del dia 27. En total, el PSC va certificar 261 avals, la qual cosa representa el 70% dels militants censats, que avui podran assistir a una assemblea en la qual tots dos aspirants defensaran la seua candidatura i el seu model de ciutat.

L’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, va afirmar estar “molt contenta i agraïda pel suport que m’han mostrat aquests dies”. “Dono les gràcies a tots els militants, però especialment als que m’han avalat i així m’han donat l’oportunitat de presentar-me (a les primàries)”, va incidir, i va animar els militants a “pensar i reflexionar quin candidat volen l’any 2019 per garantir la continuïtat (socialista) a l’ajuntament.

La meua candidatura representa renovació, joventut i experiència al capdavant de la Paeria”, va subratllar. Per la seua part, el primer secretari del PSC de la capital i tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa, va mostrar la seua satisfacció tant pels avals obtinguts com per la implicació dels militants a les primàries.

“Hem encertat preguntant a la militància qui vol que hi hagi al capdavant de la Paeria i encapçali la llista el 2019. En sortirem reforçats. El PSC de Lleida està molt viu i dinàmic”. “Agraeixo especialment els que han confiat en mi per assumir aquest repte. Represento un projecte de renovació”, va recalcar.

Dos dies després de les primàries del PSC local, el dimecres 29, està previst el ple d’investidura del nou alcalde o alcaldessa, en el qual previsiblement tots els grups municipals es votaran a si mateixos. Precisament això és el que va decidir ahir el Comú en una assemblea. En la sessió plenària també prendrà possessió el nou regidor, Joan Queralt.

Ros presenta les credencials com a ambaixador

L’exalcalde de Lleida Àngel Ros va presentar ahir la còpia d’estil, una còpia de les credencials com a ambaixador d’Espanya a Andorra, que es presenta amb caràcter previ a la ministra d’Exteriors, Maria Ubach. El ple de la Paeria va acceptar el dia 14 passat la renúncia de Ros a l’alcaldia per poder ser ambaixador.

L’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, i el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, durant l’últim ple.

L’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, i el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, durant l’últim ple.ÒSCAR MIRÓN

tracking