SEGRE

FORMACIÓ REHABILITACIÓ

Joves a l’atur fabriquen mobiliari urbà per a espais de tres barris

Són alumnes de soldadura i pintura de l’IMO

Alumnes de soldadura ahir treballant a les instal·lacions de l’IMO.

Alumnes de soldadura ahir treballant a les instal·lacions de l’IMO.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alumnes de la casa d’oficis Treball als Barris 2017 de les especialitats formatives de soldadura i pintura, que imparteix l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), treballen durant els mesos d’agost i setembre en diverses obres de millora d’equipaments vinculats als plans de barris a la Mariola, el Centre Històric i Noguerola-Portal de Magdalena.

Així, han desenvolupat la fabricació d’elements auxiliars metàl·lics, com cartelleres i suports per al Museu del Clima i de la Ciència. També fabriquen elements ornamentals (canelobres per a l’interior de l’edifici) i una barana metàl·lica per al Castell dels Templers. Aquesta barana, de cinquanta metres, ha estat fabricada als tallers de l’IMO amb perfils metàl·lics i acabats mitjançant esmalt amb aspecte de forja. Durant el mes d’octubre es col·locarà al recinte.

Creen i pinten elements metàl·lics per al Castell dels Templers i el Call, el barri jueu

Al Barri Antic s’estan realitzant col·laboracions a la zona del Call, amb la construcció d’uns barrots de barana per a les passarel·les, així com la fabricació d’uns peus metàl·lics per a bancs. Finalment, fabriquen mobiliari de perfil metàl·lic per a diferents usos a les mateixes instal·lacions de l’IMO, com papereres i armaris. Els altres alumnes pinten tots aquests elements metàl·lics.

Finalment, al barri de Noguerola, els alumnes en milloren el mobiliari i els espais públics, com també a la Mariola i al Centre Històric.

Aquest projecte, que és subvencionat per la Generalitat, va dirigit a joves aturats d’entre setze i vint-i-quatre anys i té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels que es troben a l’atur i viuen en aquests tres barris, encara que excepcionalment es podrà autoritzar la participació de residents a la resta de la ciutat.

tracking