SEGRE

POLÍTICA PSC

Mínguez i Larrosa pugnen pel vot dels militants més joves

La primera vol una ciutat “per als nostres fills i que cuidi més la gent” || El seu rival, que té més avals, assegura que si surt elegit “guanyaré les eleccions”

Montse Mínguez i Fèlix Larrosa van presentar els seus programes ahir davant de desenes de militants.

Montse Mínguez i Fèlix Larrosa van presentar els seus programes ahir davant de desenes de militants.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els candidats a les primàries del PSC, Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, van exposar ahir el seu programa davant d’uns cinquanta militants, dels 368 que dilluns vinent podran votar per elegir el proper alcalde o alcaldessa fins al final del mandat i alcaldable socialista a les municipals del 2019. Tant un com l’altra es van dirigir en els seus discursos als militants més joves, que defineixen com “el futur de Lleida”.

Larrosa va ser el primer a parlar en l’assemblea extraordinària que es va celebrar a la regidoria de cultura, ja que va ser el candidat que va obtenir més avals, 147 davant dels 102 de Mínguez. En un discurs centrat en les persones i barris, va assegurar a la militància que si surt elegit “tornarem a guanyar les eleccions al maig i els adversaris ja ho saben”. Va afirmar que el seu principal objectiu és “escoltar les persones i que hi hagi una comunicació bidireccional amb la Paeria”, ja que atendre-les “és la principal preocupació”. Sobretot, va posar èmfasi a centrar-se en la cura de la gent gran que viu sola. Va destacar la importància que els joves es quedin a Lleida, per la qual cosa cal “donar-los oportunitats tant en matèria de formació com d’accés a l’habitatge”. També va dir que vol “repensar la ciutat a través dels barris i de la societat civil, amb entitats culturals, cíviques i socials” i aconseguir una Lleida “verda i sostenible”.

Per la seua part, Mínguez va fer un discurs més personal en el qual va parlar de la seua família, i del fet que, fa uns anys, “vaig escollir formar part de la família del PSC”. En aquest sentit, va dir als militants que “han de saber escollir quin candidat volen” i va assegurar que ella té prou experiència a la Paeria “per construir una Lleida per als nostres fills”. També va centrar el seu discurs en la importància de cuidar la gent gran i els joves. Sobre això, va afirmar que l’ajuntament “té una assignatura pendent amb el centre de dia de Cappont i a impulsar la formació i l’accés a l’habitatge per als joves”. Va assegurar que elaborarà un programa electoral amb els militants.

Entre els assistents es trobaven l’exalcalde Antoni Siurana i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

tracking