SEGRE

SUCCESSOS VANDALISME

Denuncien vandalisme en finques agrícoles de Vallcalent

Els atacs es repeteixen des de fa setmanes i afecten fruiters i sistemes de reg || Els Mossos han obert una investigació

Els agricultors mostraven ahir els danys provocats a la finca, amb arbres talats.

Els agricultors mostraven ahir els danys provocats a la finca, amb arbres talats.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns agricultors de la partida de Vallcalent han patit de forma periòdica actes vandàlics, encara que després de l’episodi de la setmana passada, quan van talar prop d’una quarantena de pereres d’una finca en tan sols dos nits, estan decidits a posar mesures per evitar-los. “Ja havien sacsejat una desena d’arbres per malmetre la fruita i havien causat danys en el sistema de reg, però aquesta ha sigut la gota que ha fet vessar el vas”, van explicar Jaume Juclà i Agustí Barri, dos dels afectats que divendres van denunciar els fets davant dels Mossos.

“Només ho fan per fer-nos mal i perjudicar la collita perquè no s’emporten les peres i tallen els millors arbres”, lamenten. I és que, segons van apuntar Juclà i Barri, “tardarem prop de dos anys fins que les pereres assoleixin l’estat en el qual estaven abans”. En aquest sentit, van demanar més col·laboració per part de la Guàrdia Urbana “perquè més d’una vegada hem trobat desconeguts a les nostres finques i quan els ho hem dit no ens han atès”. “Vivim del camp i no ens podem permetre aquest tipus de destrosses, que al cap i a la fi es tradueixen en pèrdues d’hores de feina i diners”, van denunciar.

Els agricultors mostraven ahir els danys provocats a la finca, amb arbres talats.

Els agricultors mostraven ahir els danys provocats a la finca, amb arbres talats.AMADO FORROLLA

tracking