SEGRE

SANITAT BALANÇ 2017

Els tractaments contra la ràbia a Lleida es doblen en només un any

El 2017, Salut va atendre 13 consultes per atacs de gos, gat, muricec, mona i guineu i va aplicar el tractament en 7 casos || El 2016 van ser 7 i 3, respectivament

La sala d'espera d'un centre sanitari.

Els tractaments contra la ràbia a Lleida es doblen en només un anySEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut va atendre l’any passat 13 consultes de persones que havien estat atacades per animals i en 7 casos va haver d’aplicar als afectats tractament contra la ràbia. Els animals implicats van ser quatre gossos, tres gats, tres muricecs, dos mones i una guineu.

Segons la memòria d’activitats a la regió sanitària de Lleida del 2017, quatre de les incidències van succeir fora de l’Estat (dos a Tailàndia, una al Marroc i una altra a Xile). En quatre casos es va continuar la pauta antiràbica iniciada en un altre centre i en tres més, es va començar la profilaxi (vacuna i y-globulina).

Així mateix, en tres casos es va indicar l’administració d’una dosi de reforç de la vacuna antitetànica i en un altre es va començar la pauta de vacuna i immunoglobulina gamma. Del total de consultes rebudes, set van ser ateses telefònicament, cinc de manera presencial i una, a través del Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya.

Les 13 consultes del 2017 per aquesta raó representen pràcticament el doble que l’any anterior, quan van ser només 7 (dos per mossegades de gossos i la resta, de muricec, llúdria, mona i poni), de les quals es van derivar 3 tractaments antiràbia.

No obstant, el nombre oscil·la molt segons els anys, ja que el 2015 van ser onze, vint el 2014 i vuit el 2013. La ràbia està eradicada en gossos autòctons, però en alguns països continua sent endèmica, la qual cosa significa que en cas de ser mossegats en aquestes zones sí que és possible contreure aquesta infecció i per això és important vacunar-se abans d’emprendre viatges internacionals.

El muricec sí que pot transmetre la ràbia en territori espanyol.

tracking