SEGRE

POLÍTICA RELLEU HISTÒRIC

Larrosa guanya les primàries del PSC i serà alcalde i candidat el 2019

Venç Mínguez per 161 vots a 99 i adverteix la resta de partits que “tremolin”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les primàries del PSC de la ciutat de Lleida es van saldar amb la victòria de Fèlix Larrosa davant de Montse Mínguez per 161 vots a 99. Larrosa serà així el nou alcalde fins al final del mandat, sempre que Mínguez renunciï a estar al davant del seu rival a la llista socialista actual, i també serà l’alcaldable del PSC a la Paeria el 2019.

Fèlix Larrosa va guanyar ahir les primàries del PSC de la ciutat de Lleida i serà alcalde, en substitució d’Àngel Ros després de la seua renúncia al ser nomenat pel Consell de Ministres ambaixador d’Espanya a Andorra, i també serà l’alcaldable socialista a les eleccions municipals del 2019. Va obtenir 161 vots, catorze més que els 147 avals que va aconseguir, mentre que la seua rival, l’actual alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, es va quedar en 99, tres vots menys que els avals que va recollir (102).

Va votar el 72,01% dels 368 militants cridats a les urnes i hi va haver també 5 vots en blanc i cap de nul. Minuts després que fos anunciat el resultat, esgotats els 40 minuts d’escrutini, Larrosa va baixar les escales de la seu del partit i va ser rebut amb sonors aplaudiments. Els dos candidats es van abraçar i Larrosa va donar les gràcies “a tots, especialment a la Montse [Mínguez] per la seua lluita lleial”. “Compto amb tu per tirar endavant tots els reptes que ens puguem plantejar d’ara endavant”, va afirmar, i va avisar que “som lluitadors, defensem una societat justa, solidària i igual i en això continuarem treballant, els vuit regidors del govern continuarem batallant perquè el proper maig tornem a donar una victòria als socialistes a la ciutat”.

“Hem demostrat que som un partit viu, fort i dinàmic. Que tremolin els nostres adversaris, Montse, perquè som aquí i tenim un gran projecte per a Lleida!”, va exclamar. Però per ser alcalde primer haurà de renunciar Mínguez, que en l’actual llista socialista va ocupar el número dos, davant de Larrosa, que va ser el tres, perquè la normativa indica que si en el ple d’investidura de demà ningú no aconsegueix majoria absoluta en primera votació (situació que previsiblement no passarà perquè cap grup municipal no la té i tots en principi es votaran a si mateixos), és automàticament alcalde el cap de llista del grup més votat, és a dir, l’actual alcaldessa en funcions. De fet, Mínguez no va voler respondre ahir a aquest diari si renunciarà o no perquè Larrosa pugui ser alcalde.

Mínguez va felicitar el seu oponent i “a tots, per haver aconseguit mobilitzar el PSC”. “Molta gent es pensava que estàvem adormits i hem demostrat que estem ben desperts i que donarem una bona batalla el maig del 2019”, va remarcar, i va afegir que, després de les primàries, el partit “surt reforçat, hi ha futur”. Larrosa també va qualificar les primàries d’“exercici extraordinari de democràcia interna”. “Hem fet un bon treball i hem mobilitzat la militància. Això va de projecte, d’equip, de capacitat de treball, d’esforç, d’escoltar la gent i això és el que represento”, va indiciar. Per la seua part, el primer secretari del PSC de Lleida, Òscar Ordeig, va demanar unitat.

El vencedor diu que compta amb la seua rival “per tirar endavant tots els reptes que ens puguem plantejar”

L’exalcalde Àngel Ros va acudir a votar al matí i va recordar que el PSC es va iniciar en les primàries el 1988, en una convocatòria que va guanyar Josep Borrell. Va anunciar que no assistirà al ple perquè aquell dia presentarà les credencials com a ambaixador d’Espanya a Andorra.

Nou alcalde a nou mesos de les municipals Fèlix Larrosa serà investit demà en el ple de la Paeria com a nou alcalde, a nou mesos de les municipals, i Joan Queralt prendrà possessió com a edil. Per ser alcalde és necessària majoria absoluta en la primera votació, però no succeirà perquè tots els grups es votaran a si mateixos. Llavors, automàticament és alcalde el cap de llista del grup més votat, és a dir, Fèlix Larrosa, sempre que Mínguez hi renunciï.

Larrosa, a la seu del PSC ahir just després de conèixer el resultat de l’escrutini de les primàries.

Larrosa, a la seu del PSC ahir just després de conèixer el resultat de l’escrutini de les primàries.AMADO FORROLLA

Larrosa, a la seu del PSC ahir just després de conèixer el resultat de l’escrutini de les primàries.

Larrosa, a la seu del PSC ahir just després de conèixer el resultat de l’escrutini de les primàries.AMADO FORROLLA

Larrosa, a la seu del PSC ahir just després de conèixer el resultat de l’escrutini de les primàries.

Larrosa, a la seu del PSC ahir just després de conèixer el resultat de l’escrutini de les primàries.AMADO FORROLLA

tracking