SEGRE

BARRIS MOBILITAT

Una manifestació talla Lluís Companys i Acadèmia com a protesta pel canvi de sentit

Una trentena de persones va interrompre la circulació durant més de quaranta minuts i va causar llargues cues a l’avinguda Catalunya || Denuncien també la retirada de contenidors davant de l’Escorxador

Desenes de veïns van tallar ahir la circulació des de l’Escorxador fins al carrer Acadèmia.

Desenes de veïns van tallar ahir la circulació des de l’Escorxador fins al carrer Acadèmia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de membres de la plataforma contrària als canvis en la mobilitat dels carrers Lluís Companys i Acadèmia, que des de fa prop de tres setmanes són unidireccionals, van tallar ahir la circulació de les dos vies durant la que va ser la primera marxa del col·lectiu.

“Volem que s’adonin que aquesta mesura només perjudica els veïns, perquè ara hem de creuar mitja ciutat per poder entrar al nostre carrer”, van explicar els manifestants, al mateix temps que van subratllar que “el pitjor és com s’ha decidit aquesta mesura, una votació precipitada que pel que sembla no va tenir en compte la nostra opinió”.

La protesta va arrancar poc després de les 20.00 hores a l’encreuament del carrer Lluís Companys amb Roca Labrador, quan una trentena de persones van ocupar la carretera amb pancartes de protesta que arremetien contra la Paeria per canviar el sentit de la via.

Durant més de quaranta minuts, van recórrer l’avinguda Catalunya, Acadèmia i Ronda escortats per la Guàrdia Urbana, cosa que va provocar cues quilomètriques i queixes per part dels conductors, que van rebutjar tota la manifestació a ritme del clàxon.

Malgrat que la mesura va entrar en vigor el 8 d’agost, quan es va canviar tota la senyalització de la zona, els veïns van constatar que encara hi ha conductors que cometen infraccions i circulen contra direcció, “la qual cosa suposa un gran perill per a la resta de vehicles”.

Així mateix, els veïns van denunciar que “el canvi en el sentit de la circulació ha anat lligat a la retirada de tots els contenidors de Lluís Companys i ara hem de recórrer el doble de camí per tirar les escombraries”.

Hi ha conductors que circulen contra direcció, encara que la mesura es va implantar fa 3 setmanes

La plataforma contra aquesta mesura es va constituir la tarda anterior a la posada en marxa dels canvis viaris, el passat dia 8. Aquella mateixa nit, uns quaranta veïns van decidir tallar Lluís Companys amb la intenció d’impedir les tasques de la nova senyalització horitzontal i durant el tall hi va haver una baralla amb espentes per part d’un conductor que volia superar el bloqueig i que va ferir dos persones.

La plataforma considera que la Paeria no ha informat prou sobre la conversió dels carrers Lluís Companys i Acadèmia en vies de sentit únic, mentre que l’ajuntament remarca que fins i tot va efectuar una enquesta en línia i que el 60 per cent dels participants van avalar el canvi.

Avui està prevista una altra manifestació que recorrerà el mateix trajecte a les 20.00 hores.

EN PRIMERA PERSONA Quina opinió li mereix el canvi en la circulació?

«Estic a favor que sigui una via de sentit únic perquè abans la circulació estava col·lapsada. Ara tot és més tranquil i tampoc no és problema fer una mica més de volta.» AMADEU TRIBÓ

«El recorregut que abans feia en deu minuts ara em costa el doble de temps, encara que el pitjor no és el canvi sinó la forma precipitada en què s’ha fet.» ÁLEX MORENO

«No tindria cap problema amb el canvi de Lluís Companys però no a Acadèmia. Pot ser que ara el trànsit sigui més tranquil però no serà així a partir del setembre.» ORIOL DALMAU

tracking