SEGRE

POLÍTICA RELLEU HISTÒRIC

Larrosa prepara canvis al seu equip i ofereix diàleg a l'oposició, que hi veu continuisme

Mínguez, que ha de renunciar abans del ple d’avui perquè el seu rival a les primàries del PSC pugui ser alcalde, segueix sense aclarir el seu futur || PDeCAT, Cs, PP i Comú es votaran a si mateixos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fèlix Larrosa, vencedor de les primàries del PSC davant l’actual alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, va oferir ahir “mà estesa” a l’oposició per buscar “consensos” i també prepara canvis al seu equip de govern.

Per la seua banda, Mínguez, que ha de renunciar com a número dos abans del ple d’investidura del nou alcalde previst per avui a les 11.00 hores perquè Larrosa pugui ser alcalde, continua sense aclarir públicament el seu futur.

Larrosa va afirmar ahir que abans d’iniciar la sessió plenària es reunirà amb “l’equip de govern” per avançar-los el seu discurs d’investidura i per “rebre els suggeriments i necessitats dels regidors”, amb la idea de “reflexionar uns dies” i establir el “nou escenari” del seu equip.

Joan Queralt, que va ser president de la comissió de l’Horta, prendrà possessió com a nou edil i encara no té cartera definida, va indicar Larrosa, que deixarà la d’Urbanisme. Va remarcar que es va reunir ahir amb els portaveus de tots els grups municipals per oferir-los “mà estesa”.

“Haurem de fer un esforç per sumar importants majories”, va subratllar, i va incidir que les seues línies de govern seran treballar per a “una ciutat del consens i de les persones, i repensar-la des dels barris”.

Per la seua part, l’oposició opina que Larrosa representa el “continuisme” d’Àngel Ros, ara ambaixador a Andorra, i PDeCAT, Ciutadans, Partit Popular i Comú es votaran a si mateixos.

Toni Postius (PDeCAT) va considerar que, “més enllà dels gestos, Larrosa no alterarà les actuals aliances amb les forces del bloc del 155 ni prescindirà del vot de l’edil trànsfuga (Rosa Maria Salmerón, que va deixar el PDeCAT per ser edil d’Units per Avançar adscrita al govern del PSC)”.

Ángeles Ribes (Ciutadans) va dir no tenir dubtes que mantindran amb el nou alcalde la mateixa relació fluida que tenien amb Ros i va afegir que els seus llaços “es mantindran”.

Carles Vega (ERC) el veu “més dialogant”, però creu que durant el mandat ha treballat “en la mateixa línia que Ros” i li reclamarà complir compromisos pendents. Pau Juvillà (Crida) va apuntar que exigiran “trencar amb el pacte de la vergonya amb PP-Cs i un gir que posi Lleida dins de la construcció de la República” i Sergi Talamonte (Comú) va assenyalar que Larrosa representa “un ajuntament que treballa per als de sempre, l’amiguisme i donar l’esquena a l’interès general”.

ERC i Crida opten per votar independentistes presos i exiliats

Els grups d’ERC i la Crida no es votaran finalment a si mateixos en el ple d’investidura, sinó que dedicaran els seus vots simbòlicament als independentistes presos i exiliats, tot i sabent que comptaran com a nuls.

El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, va anunciar que els seus tres vots seran per a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, l’exconsellera Dolors Bassa (les dos a la presó) i l’exconsellera Meritxell Serret, també investigada i actual delegada de la Generalitat a Brussel·les.

Per la seua part, la Crida va indicar que votarà “contra la repressió” i va precisar que un dels seus edils votarà la que va ser diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel (ara a Ginebra) i l’altre, el president d’Òmnium Jordi Cuixart (empresonat).

En el ple d’investidura d’Àngel Ros l’any 2015, la Crida va votar una persona que va ser desnonada el 2013 i que era un activista de la PAH de Lleida.

Larrosa, felicitat per militants dilluns després de guanyar les primàries del PSC de Lleida ciutat.

Larrosa, felicitat per militants dilluns després de guanyar les primàries del PSC de Lleida ciutat.AMADO FORROLLA

tracking