SEGRE

BARRIS INNOVACIONS

Pardinyes usa una app per 'pregonar' les seues activitats

L’entitat veïnal diu que és el primer barri a utilitzar-la per transmetre informació d’interès || És comuna en pobles

El centre cívic de Pardinyes, en el qual reclamen millores.

El centre cívic de Pardinyes, en el qual reclamen millores.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard) utilitza des de fa unes setmanes una aplicació de mòbil per publicitar les seues activitats, reunions i informacions d’interès per als residents al barri. Es tracta de l’app gratuïta eBando, que ja usen nombroses poblacions lleidatanes com Vilanova de la Barca, Rialp, Castelldans, les Borges Blanques, Sort o el Pont de Suert, però que fins al moment no s’havia estès a cap barri de la capital, segons va indicar el president d’Orvepard, Rafael Fernández.

Aquest sistema no deixa de ser la versió tecnològica dels tradicionals pregons o bans dels pobles (d’aquí el nom de l’aplicació). Així, l’app permet als veïns que se l’hagin baixat rebre notificacions al seu mòbil sobre qüestions que l’associació considera d’interès, com per exemple canvis en alguna línia d’autobús, activitats festives o culturals o reunions sobre qualsevol qüestió.

“És una manera molt còmoda per transmetre el que fem”, va remarcar. No va poder precisar el nombre de veïns que ja disposen d’aquest sistema, però va recalcar que ho estan publicitant a través del seu web i les xarxes socials.

A l’espera de millores al centre cívic per evitar goteres

Els veïns de Pardinyes esperen que el proper mes la Paeria abordi les millores que reclamen al seu centre cívic per evitar que es repeteixin les goteres que hi va haver mesos enrere.

El president de l’entitat veïnal del barri, Rafael Fernández, assegura que l’ajuntament es va comprometre a efectuar les reparacions pertinents. També van reclamar de nou la reposició de les porteries d’una pista esportiva pública que van ser retirades després de patir danys per incivisme.

A més, pregunta al consistori si ja ha finalitzat l’enquesta online sobre la implantació de sentit únic als carrers de Pardinyes Jeroni Pujades i Pere Cavassèquia i espera que no l’apliqui abans.

Tem que aquesta mesura provoqui canvis en el bus que passa per aquesta zona.

tracking