SEGRE

POLÍTICA RELLEU HISTÒRIC

Larrosa ofereix diàleg i marca distància amb Àngel Ros

Investit amb els vots de PSC i Salmerón, nomena Mínguez la seua “mà dreta”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fèlix Larrosa va ser investit ahir alcalde de Lleida amb els vuit vots del PSC i el de l’edil d’Units per Avançar adscrita al govern. Va afirmar que no renuncia a l’“herència”, amb referència al seu antecessor, Àngel Ros, que ja exerceix d’ambaixador a Andorra, però va voler marcar un perfil propi anunciant canvis i noves maneres de fer política.

En un saló de plens abarrotat, Fèlix Larrosa va ser investit ahir alcalde de Lleida, en substitució d’Àngel Ros, ara ambaixador d’Espanya a Andorra, amb els vuit vots del PSC i el de Rosa Maria Salmerón, edil d’Units per Avançar adscrita al govern socialista. PDeCAT i Comú es van votar a si mateixos i ERC i la Crida, independentistes presos i exiliats, vots que van ser declarats nuls. Larrosa va agrair a Ros els seus “molts encerts per consolidar Lleida com a capital”, però també va voler marcar distàncies.

“D’aquest mandat ja se n’han escrit moltes pàgines, però avui comença un nou capítol en què tots els grups estan convidats a participar. No renuncio a l’herència, però menys encara a la il·lusió de ser alcalde i a nous projectes i consensos”, va afirmar després de rebre la vara d’alcalde de Montse Mínguez, fins ahir alcaldessa en funcions i la seua rival a les primàries del PSC per elegir l’alcalde i alcaldable per al 2019.

Montse Mínguez va haver de renunciar com a número dos del PSC perquè Larrosa fos alcalde i aquest va anunciar que ella serà “la seua mà dreta” i portaveu socialista. Així mateix, va prometre el seu càrrec com a regidor a Joan Queralt, encara sense cartera a l’espera de la remodelació del govern que prepara Larrosa, malgrat que va anunciar que els actuals edils seguiran i que ell mateix es quedarà amb part d’Urbanisme a l’haver de finalitzar qüestions com el POUM.

“Jo sóc Fèlix Larrosa, amb virtuts i defectes, i exerciré d’alcalde com ho he fet de regidor. Canvien les persones i, possiblement, canviaran algunes polítiques i les maneres de fer”, va assenyalar, i va incidir en el fet que “he procurat servir amb esforç, lleialtat i rigor com a regidor i ho faré igual com a alcalde, però amb més dedicació, responsabilitat i il·lusió. Per això els demano responsabilitat i lleialtat a la institució i ofereixo a tothom mà estesa i col·laboració per construir la ciutat que volem”.

Va agrair “als partits que han garantit l’estabilitat” i va citar pactes puntuals amb el Comú, PP, Crida, ERC, Ciutadans, PDeCAT i amb Salmerón. Larrosa va defensar que serà “l’alcalde de tots a partir dels valors de la llibertat, la igualtat, la justícia social i la solidaritat com a pilars bàsics”.

Es va comprometre a presentar abans dels primers cent dies un pla transversal de polítiques dirigides a les persones grans, va apostar perquè “el foment dels pressupostos participatius s’enfoqui a l’objectiu de millorar les condicions de vida dels barris”, va plantejar un pacte de ciutat pel civisme i va anunciar una reunió amb els alcaldes de la Franja per “reconstruir ponts” perquè “el veïnatge no entén d’ideologies i la política no pot ser un obstacle”.

“Farem canvis amb mà estesa, amb les persones com a prioritat, amb treball intens als barris, amb un pacte pel civisme com a bandera, apostant pel talent i la tecnologia per generar riquesa”, va subratllar el que ja és quart alcalde de la democràcia després de Siurana, Oronich i Ros. Mínguez va dedicar el seu torn de paraula a rebatre les intervencions de l’oposició.

Fèlix Larrosa, saludant l’interventor de la Paeria ahir al saló de ple, just abans de la seua investidura com a alcalde.

Fèlix Larrosa, saludant l’interventor de la Paeria ahir al saló de ple, just abans de la seua investidura com a alcalde.ITMAR FABREGAT

Fèlix Larrosa, saludant l’interventor de la Paeria ahir al saló de ple, just abans de la seua investidura com a alcalde.

Fèlix Larrosa, saludant l’interventor de la Paeria ahir al saló de ple, just abans de la seua investidura com a alcalde.ITMAR FABREGAT

tracking