SEGRE

EMERGÈNCIES FORMACIÓ

“Una bona anàlisi de l’emergència salva més vides”

Assaig de rescat d’accidents a Ponent

Exercicis pràctics de l’Equip de Rescat de Ponent ahir al parc de Bombers de Lleida.

Exercicis pràctics de l’Equip de Rescat de Ponent ahir al parc de Bombers de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El parc de Bombers de Lleida va acollir ahir l’últim assaig per a l’Encontre Nacional de Rescats en Accidents de Trànsit que es disputarà la setmana que ve a Alcanyís. Jaume Reig, membre de l’equip de rescat de Ponent, assenyala a aquest diari que “la vida d’un ferit depèn moltes vegades de la rapidesa amb què treballem, encara que abans hem de detectar possibles riscos i garantir la seguretat dels implicats”.

Durant els últims mesos, Reig i els seus cinc companys s’han entrenat per superar les dos proves del concurs, una simulació de dotze minuts amb un ferit greu i una altra de vint amb una víctima estable. En aquest sentit, destaca que la part “primordial és detectar i neutralitzar els riscos, perquè una bona anàlisi de la situació salva més vides”. En el XIV Encontre Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit competirà contra l’equip de Rubí.

“Participar en aquestes activitats representa un reconeixement per a la nostra feina”, va subratllar Reig, que va assegurar que “l’última finalitat és entrenar-nos per millorar en els accidents de trànsit reals, que es produeixen durant tot l’any”.

tracking