SEGRE

SERVEIS SOCIALS PROJECTES

Una empresa opta a integrar famílies d’assentaments

Tant les que viuen en barraques a Cappont com les que procedeixen d’aquesta situació || Un total de 86 persones

Imatge d’arxiu de l’assentament de Cappont.

Imatge d’arxiu de l’assentament de Cappont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una única empresa opta al concurs per a la prestació de serveis socioeducatius i d’acompanyament en la inserció social i en l’accés i el manteniment de l’habitatge de les vint-i-una famílies que provenen d’assentaments de Cappont. Els tècnics municipals estan valorant l’oferta. La Paeria va treure a licitació el servei per 68.299 euros. Fins ara, el seguiment d’aquestes famílies el portaven a terme els serveis socials del barri, però un informe va determinar que “la situació actual supera les seues possibilitats d’intervenció” i va proposar “la contractació d’un servei extern especialitzat en el tractament de situacions d’alta complexitat social i dedicat exclusivament a aquests nuclis familiars”. L’informe detalla que a mesura que les famílies de l’assentament han “accedit a habitatges de lloguer social o han okupat, la necessitat d’intervenir socialment i educativament s’ha incrementat, ja que a les dificultats pròpies d’aquestes famílies s’han d’afegir les d’adaptació als habitatges o els problemes de convivència que se’n deriven”.

L’adjudicatària haurà d’abordar una atenció intensiva a vuitanta-sis persones, encara que el plec de condicions indica que el cens pot variar per la mobilitat de les famílies, que viuen en situació de barraquisme o provenen d’aquesta situació. L’objectiu final és reallotjar les famílies en pisos, promoure la regularització de les okupaciones i prevenir i intervenir en les dificultats d’adaptació que puguin sorgir. El servei comportarà la dedicació de dos educadors socials a jornada completa i la intervenció es farà en col·laboració amb els serveis socials i un mediador gitano.

Reallotjar-les en cases, regularitzar les okupacions i prevenir dificultats d’adaptació, els objectius

El programa preveu vetllar perquè els ingressos de les famílies es dediquin a pagar la casa, els subministraments i les necessitats bàsiques, també potenciar-ne les habilitats perquè assumeixin responsabilitats respecte a la seua cura i el de l’entorn. Així mateix, es capacitarà les famílies per fer un ús adequat del pis i es vetllarà perquè els menors estiguin escolaritzats.

tracking