SEGRE

CENTRE HISTÒRIC EQUIPAMENTS

Així serà el reconvertit Mercat del Pla de Lleida

Un espai amb punts de venda de productes alimentaris, degustació i tapes

El Mercat del Pla està tancat des del març de l’any passat.

El Mercat del Pla està tancat des del març de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria té previst treure a concurs “abans de tres setmanes” la reobertura del Mercat del Pla com a “mercat gastronòmic” a l’estil del de San Miguel a Madrid, amb punts de venda de productes de proximitat i parades de degustació o degustació i venda, segons va indicar ahir el tinent d’alcalde Rafael Peris. Va remarcar que ultimen el plec de condicions que determinarà la nova concepció de l’equipament, que fins al març de l’any passat va acollir un outlet de roba que gestionava l’empresa JamStores des del 2013. La firma tenia un concessió per vint-i-cinc anys, però va demanar la rescissió del contracte, que l’ajuntament va aprovar l’abril passat, al no trobar una alternativa viable per a aquest espai.

Ara, després d’un any i mig tancat, el consistori impulsa una nova etapa per a l’equipament amb la idea d’oferir un lloc als veïns del Centre Històric per comprar aliments quotidians i també perquè la resta de ciutadans hi vagin a comprar, prendre unes tapes o degustar productes. De fet, aquest concepte de combinació de venda i degustació va ser el més demanat al procés participatiu sobre els nous usos del Mercat del Pla que va portar a terme la Paeria. Peris va dir que el concessionari s’haurà d’encarregar dels treballs d’adequació interior del mercat i va detallar que el concurs es podria resoldre a finals d’aquest any, perquè el nou equipament estigui en marxa a començaments del 2019.

Tancat des de fa un any i mig, la Paeria planteja un mercat com el de San Miguel de Madrid

En aquest sentit, l’alcalde, Fèlix Larrosa, va subratllar que preveuen que el Mercat del Pla exerceixi una funció de dinamització comercial i turística amb una combinació de venda de productes quotidians per proveir els veïns del barri amb serveis gastronòmics i generar també atracció de persones de la resta de la ciutat.

D’altra banda, Peris va assenyalar que segueixen treballant en el plec de condicions per reobrir el xalet dels Camps Elisis, en desús des que el 2016 va tancar la discoteca River. La majoria de propostes del procés participatiu van plantejar que tingui usos de lleure i restauració.

tracking