SEGRE

TRIBUNALS INTERLOCUTÒRIA

El pare de la Nadia demana sense èxit sortir en llibertat com La Manada

Fernando Blanco sol·licita una fiança de 4.500 euros com els condemnats per violació a Navarra || L’Audiència ho rebutja al veure-hi més risc de fuga

Imatge d’arxiu de Fernando Blanco, en presó preventiva des del desembre del 2016 per estafa.

Imatge d’arxiu de Fernando Blanco, en presó preventiva des del desembre del 2016 per estafa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha tornat a denegar la sortida en llibertat de Fernando Blanco, acusat amb la seua dona d’utilitzar la malaltia de la seua filla Nadia per lucrar-se econòmicament. En un nou recurs davant la reiteració del tribunal de mantenir a la presó l’investigat, Blanco insta que se li apliqui la mateixa mesura que als condemnats pel cas de La Manada. En aquesta causa, els cinc processats van poder sortir en llibertat fins a la resolució del recurs que han interposat contra la condemna a nou anys de presó després de pagar una fiança de 6.000 euros. A més, Blanco també demanava poder sortir de la presó retirant-li el passaport i amb compareixences diàries al jutjat.

Al recurs de súplica a l’Audiència, la defensa de Blanco sol·licita una fiança de 4.500 euros per poder sortir de la presó a l’al·legar que no existeix risc de fuga. Tanmateix, el tribunal considera que aquest risc és encara més gran en l’actualitat que quan va ser detingut, a començaments del desembre del 2016, ja que la data del judici és propera (vegeu el desglossament) i ja sap que la Fiscalia sol·licita per a ell i la seua dona, Margarita Garau, una condemna de sis anys de presó per estafa. En aquest sentit, la interlocutòria afirma que no hi ha un arrelament sòlid de l’acusat per descartar aquest risc de fuga, ja que va intentar fugir dels Mossos d’Esquadra abans de ser arrestat. Pel que fa a la petició d’aplicar les mesures imposades als condemnats de La Manada, l’Audiència assenyala que són dos procediments i situacions totalment diferents i que es mantenen les circumstàncies que el van portar a rebutjar anteriorment la posada en llibertat de Blanco: un risc de fuga que, considera, s’ha agreujat i que el judici és imminent. La decisió de l’Audiència, que és la tercera vegada que es pronuncia sobre aquesta qüestió, és ferma, per la qual cosa Blanco seguirà a la presó fins a asseure’s al banc dels acusats amb la seua dona.

El judici està fixat a l’Audiència entre els dies 2 i 4 d’octubre L’Audiència de Lleida té previst celebrar el judici contra els pares de la Nadia del 2 al 4 del pròxim mes d’octubre. Es tracta de la segona data que es fixa per aquest cas mediàtic després que s’ajornés el judici previst el mes de juny passat al renunciar l’advocat de Fernando Blanco. Els progenitors de la menor són acusats d’haver estafat més d’un milió d’euros a més de 6.600 persones amb la malaltia de la seua filla quan vivien a Fígols i Alinyà, a l’Alt Urgell. La Fiscalia demana per a cadascun dels pares sis anys de presó per un delicte continuat d’estafa. A més, sol·licita una multa de 19.440 euros i determina que s’haurien apropiat 792.418 euros, ja que la resta va poder ser bloquejada. Els pares de la Nadia recaptaven fons a través d’una associació per costejar les despeses mèdiques de la nena. Tanmateix, aquests diners els van utilitzar per a despeses personals.

tracking