SEGRE

JUSTÍCIA EQUIPAMENTS

El jutjat contenciós avala la llicència municipal a la discoteca Biloba i la seua seguretat

Desestima el recurs presentat per la Generalitat contra el permís de la Paeria al local de lleure ubicat al polígon NeoParc || La sentència dictamina que no es troba al perímetre de seguretat de la CLH

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat del Contenciós Administratiu de Lleida ha desestimat el recurs presentat per la Generalitat l’any 2016 contra la llicència municipal a la discoteca d’estiu Biloba, ubicada al polígon NeoParc, i valida el permís de la Paeria al considerar que està “emparat en el planejament urbanístic”. El consistori va afirmar ahir haver rebut la resolució judicial favorable i remarca que la sentència avala d’aquesta manera l’activitat de discoteca que gestiona la societat Bluerenting Catalonia, així com la seua seguretat.

En aquest sentit, la Generalitat va presentar el recurs contenciós al considerar que Biloba es troba dins del perímetre de seguretat dels dipòsits de combustible de l’empresa CLH. Tanmateix, el jutjat dictamina que la llicència atorgada per l’ajuntament “està emparada en el planejament urbanístic” i afegeix que “queda provat que l’establiment queda fora de les zones d’intervenció i d’alerta” de la zona industrial i urbana en la qual es es troba.

La Generalitat afirma que estudiarà la sentència i decidirà si hi presenta un recurs d’apel·lació

Així mateix, la sentència assenyala que per al seu funcionament “només és necessària la presentació el pla d’autoprotecció”, que l’empresa ja va aportar. I és que Govern i consistori també mantenien un conflicte sobre quina de les administracions és la competent per homologar el pla d’autoprotecció de la discoteca i el jutge determina que ho és la corporació local.

La Generalitat havia argumentat que la llicència municipal de la discoteca s’havia de considerar nul·la perquè el pla comptava amb un informe negatiu del departament d’Interior. Segons va assenyalar el jutge, l’aprovació d’aquest pla de seguretat correspon a l’ajuntament i, per tant, conclou que el recurs presentat per part de l’administració autonòmica ha de ser desestimat.

Aquesta sentència no és ferma i s’hi pot interposar un recurs d’apel·lació. Per la seua part, fonts de la Generalitat van afirmar que ho estudiaran i decidiran si recorren. D’altra banda, un portaveu de la discoteca Biloba va mostrar la seua satisfacció pel contingut de la sentència.

Aquest dictamen judicial arriba just després que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) hagi establert limitacions futures a les activitats als edificis del polígon NeoParc i de part dels del Segre en aplicació de la normativa de seguretat de la Generalitat.

La sentència arriba després de 3 estius de funcionament de la ‘disco’ La sentència arriba després de tres estius en funcionament de la discoteca Biloba. Va obrir a finals del juliol del 2016, malgrat que la Generalitat ja havia presentat un requeriment per escrit a la Paeria perquè reconsiderés la decisió de permetre’n l’obertura malgrat la proximitat amb els dipòsits de la CLH. L’ajuntament va argüir aleshores que a la zona ja hi ha altres activitats, com locals comercials, oficines, un restaurant i un club de pàdel. L’estiu del 2017, l’obertura del local també va estar en suspens a causa del conflicte sobre quina administració havia d’homologar el pla d’autoprotecció, però finalment va obrir, igual que ho ha fet aquest estiu. Així mateix, la discoteca ha rebut queixes de veïns per soroll (i la Paeria ha tramitat expedients de sancions sobre aquesta qüestió) i també, als inicis, perquè centenars de joves en sortien caminant per la carretera Ll-11, amb el risc que això comporta.

La discoteca d’estiu Biloba, ubicada al polígon NeoParc.

La discoteca d’estiu Biloba, ubicada al polígon NeoParc.SEGRE

tracking