SEGRE

SALUT ATENCIÓ PRIMÀRIA

"Van confondre les pedres al ronyó amb gastroenteritis"

El jove afectat per l’error diu que denunciarà el CAP Primer de Maig || Va haver de ser ingressat a l’Arnau en estat greu

El jove, explicant el seu cas en un vídeo que va penjar a les xarxes.

El jove, explicant el seu cas en un vídeo que va penjar a les xarxes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un jove afirma que denunciarà el Centre d’Atenció Primària (CAP) Primer de Maig, situat al barri de la Mariola, per negligència mèdica després que li diagnostiquessin una gastroenteritis quan en realitat tenia dos pedres al ronyó. Tot va començar a finals d’agost quan el jove, Aleix, va acudir al CAP amb forts dolors abdominals i nàusees. “La doctora d’Urgències li va diagnosticar gasos i gastrotenteritis quan ni tan sols havia vomitat ni tenia descomposició”, explica Jordina Ortin, mare del jove. “En aquell moment vam confiar en allò que ens va dir, però cinc dies després vam tornar al CAP perquè els dolors no paraven”, diu per la seua part Aleix. “Llavors, en comptes d’atendre’m la meua doctora de capçalera, ho va fer una infermera que em va diagnosticar el mateix que a la primera visita: gastroenteritis. Jo li deia que no podia ser i que em veiés la meua doctora i ella em va dir que no, ja que estava de vacances. Però en realitat estava atenent altres pacients a la sala del costat”, afirma.

Al veure que els dolors persistien, va anar a l’hospital Arnau de Vilanova, on li van detectar dos pedres al ronyó i que tenia una infecció als ronyons a causa dels dies que acumulava amb obstrucció renal. Ara s’està recuperant de la intervenció i assegura que denunciarà el CAP. “Vam parlar amb el responsable de l’ambulatori i ens va animar que denunciéssim”, conclou Aleix. El seu cas es va fer viral a internet arran d’un vídeo que el jove va publicar explicant els fets. L’Arnau va declinar ahir donar la seua versió de l’ocorregut.

tracking