SEGRE

URBANISME HABITATGE

Els constructors demanen més celeritat en les llicències

Asseguren que la Paeria tarda més de dos mesos a tramitar-les || El consistori atribueix el retard a una agència estatal

Imatge d’arxiu de la construcció d’un edifici a la ciutat.

Imatge d’arxiu de la construcció d’un edifici a la ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Un inversor de fora de Lleida volia posar part dels seus diners per a la construcció d’un edifici i vam demanar la llicència d’obres a l’ajuntament l’octubre passat. Gairebé un any després, aquest agost vam rebre la llicència.” Així explica un empresari lleidatà la dificultat, en els últims mesos, d’aconseguir una llicència d’obres, un retard que molts promotors no entenen i pel qual més d’una vegada han demanat a la Paeria celeritat per aprovar aquests permisos. “És evident que no tarden un màxim de dos mesos com asseguren a l’ajuntament, tarden més del que caldria, però tampoc ho qualificaria d’alarmant”, diu Pilar Pallàs, presidenta de l’Associació de Promotors i Constructors.

Un dels factors que podrien explicar aquest retard en les concessions és que tots els expedients d’obra amb llicència han de portar un informe de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (a causa de l’aeroport d’Alguaire) i només per aconseguir aquest permís es tarda uns tres mesos, segons fonts municipals. Un altre factor que podria haver afectat en aquest retard és que, des de l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), tots els projectes que es presentin han de complir amb l’antic Pla General Municipal (PGM) i el POUM, que encara s’ha d’aprovar definitivament. Al seu torn, el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve, tampoc no comprèn la tardança de la Paeria pel que fa a aquests tràmits. “Hi ha gent que encara està esperant llicències de l’any passat, això és perdre oportunitats de negoci per a la ciutat.”

“Et costa entendre que obtenint un ingrés tan gran tardi tant temps”, diu Pilar Pallàs

Tot i que no considera preocupant aquesta situació, Pallàs no comprèn el fet que tardin tant. “Si en el meu negoci m’ingressen 20.000 euros per un paper, posaré cura a tenir-lo com més aviat millor. I si tu inverteixes els teus diners en una promoció, vols recuperar-los com més aviat millor. Et costa entendre que, obtenint un ingrés tan gran, l’ajuntament tardi tant temps”, va concloure la presidenta dels constructors i promotors.

tracking