SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Sentència pionera a Lleida que veta el consum en clubs de cànnabis

El TSJC resol que el cultiu i la distribució col·lectiva són una activitat il·lícita || Dóna la raó a la Paeria, que va denegar la llicència a una associació de Cappont

Vista de la façana de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona.

Vista de la façana de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cop judicial per a les associacions cannàbiques. Una sentència pionera a Lleida del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) estableix que aquests clubs no poden acollir un consum i cultiu compartit del cànnabis entre els seus socis ja que, fer-ho, suposa una activitat delictiva. D’aquesta forma, les associacions cannàbiques tornen a quedar-se en els llimbs legals després de la suspensió de la llei catalana i l’anul·lació de la normativa navarresa per part del Tribunal Constitucional a finals de l’any passat.

Una posició en què precisament es basa la secció tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC per resoldre a favor de la Paeria, que va denegar la concessió d’una llicència com a local social privat a un club cannàbic de Cappont. Aquest rebuig es va basar que l’associació es trobava a menys de 100 metres d’un centre escolar. Tanmateix, el TSJC va més enllà del debat de si la llicència ha de ser per una activitat de lleure o per associació i recorda la doctrina del Constitucional que facilitar el cultiu i el consum col·lectiu dóna cobertura a comportaments que el Codi Penal considera delictius. En la seua resolució, el TSJC assenyala que la llei foral navarresa envaeix competències estatals, ja que l’Estat és l’únic que pot regular sobre les activitats que poden ser delicte o no. En aquest cas, s’estableix que “el consum, el proveïment i la dispensació de cànnabis” són activitats il·lícites. D’aquesta forma, la sentència prohibeix al club lleidatà el cultiu i consum compartit, principal objectiu de les associacions cannàbiques, que buscaven una cobertura legal de la seua activitat. Sí que poden, segons la sentència, dedicar-se a l’estudi, la informació i el debat del cànnabis. Es tracta de la primera sentència d’aquest tipus a Lleida. El president del club de Cappont va ser absolt per l’Audiència de traficar amb marihuana al considerar que desconeixia que era delicte.

tracking