SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut en un dia dos vegades per agredir l'exparella a Lleida

El jutge el va condemnar pel segon arrest a treballs i a 200 metres d’allunyament

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Vista de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres dos vegades un home acusat d’amenaçar i agredir la seua exparella. El primer arrest va tenir lloc a primera hora del matí a la zona dels apartaments annexos al Sansi, al carrer Alcalde Porqueres. La víctima va avisar la policia autonòmica i quan van arribar els agents els va explicar que la seua exparella s’havia presentat al seu apartament i, després d’increpar-la, l’havia agredit, així com també al seu fill i a la seua actual parella.

Els Mossos el van buscar per la zona, ja que havia fugit després que la dona els alertés, i poc després el van trobar i el van traslladar detingut fins a la comissaria. Una vegada va declarar allà, va quedar en llibertat, ja que la víctima no havia ratificat encara llavors la denúncia.

El jutge el va condemnar pel segon arrest a treballs i a 200 metres d’allunyament

Tanmateix, després de sortir, va agafar una barra de ferro i es va desplaçar fins a un bar proper als apartaments, on també resideix ell. Allà hi havia la seua exparella i va intentar agredir-la, una cosa que van evitar veïns i clients que es trobaven en aquell moment a l’establiment. Els testimonis van avisar de nou la policia autonòmica i els agents desplaçats van tornar a detenir l’home, de nacionalitat espanyola i d’entre 30 i 40 anys.

La denúncia interposada per la primera de les agressions va quedar sobreseguda al considerar-se que no s’havien provat els fets. Tanmateix, l’agressor va quedar condemnat pel segon episodi a través d’un judici ràpid que es va celebrar ahir. Així, el jutge el va considerar autor d’un delicte d’amenaces i un altre de temptativa de lesions i el va condemnar a treballs comunitaris, a banda d’imposar-li una ordre d’allunyament de 200 metres.

Les denúncies davant dels Mossos per violència masclista han augmentat més d’un 8% en el primer semestre d’aquest any a la província de Lleida. Concretament, entre els mesos de gener i juny s’han registrat un total de 473 denúncies. En el segon semestre, la policia autonòmica ha atès 588 dones per violència masclista i familiar a Ponent.

tracking