SEGRE

El curs començarà a Lleida amb 635 alumnes més y 21 nous docents

Les classes s'iniciaran amb obres per acabar i sense l'escola Josep Espasa de la Pobla de Cérvoles

Imatge d'arxiu del primer dia de classe en una escola de Mollerussa.

El curs començarà a Lleida amb 635 alumnes més y 21 nous docentsJoan Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Lleida comptarà amb 68.616 alumnes aquest curs. Són 635 més que l'any anterior, segons les dades que ha donat a conèixer aquest divendres el delegat dels serveis territorials d'Ensenyament, Carles Vega. El curs començarà el pròxim dimecres per a infantil, primària i Eso. Les classes a Batxillerat i cicles formatius s'iniciaran dos dies més tard, el divendres dia 14, mentre que les escoles oficials d'idiomes arrencaran l'activitat el 26 de setembre.

Aquest curs creix el nombre d'alumnes de primària, ESO i Batxillerat, mentre que es redueix el d'educació infantil i formació professional.

Pel que fa als docents, el curs arrencarà als centres públics de Lleida amb un total de 5.139 mestres i professors, 21 més que el curs anterior. Segons Ensenyament, un 80% dels docents continuarà treballant al mateix centre que el curs passat.

Segons Vega, el curs començarà amb total normalitat als centres de la demarcació de Lleida. No obstant, tal com ja va fer ahir el conseller Josep Bargalló, el delegat territorial del departament ha assegurat que per culpa de l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució algunes obres en centres no s'han pogut acabar, com les dels instituts de Tàrrega, Seròs o Alcarràs.

D'altra banda, Mollerussa estrena nou institut, però ho farà de forma provisional a l'edifici de Cal Duch a l'espera que l'ajuntament cedeixi el solar darrere de la guarderia El Niu. Tot i així, el pitjor d'aquest inici de curs serà per als veïns de la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues, després que s'hagi decidit tancar l'escola Josep Espasa en tenir només dos alumnes matriculats.

Vega ha afirmat que des d'Ensenyament treballaran per combatre la segregació escolar, un problema enquistat des de fa anys, especialment a la ciutat de Lleida. Abaixar les ràtios és una altra de les assignatures pendents.

tracking