SEGRE

Ernest Maragall: "Lleida ha d'alliberar-se de la presó del PSC lligat a Cs"

Ernest Maragall:

Ernest Maragall: "Lleida ha d'alliberar-se de la presó del PSC lligat a Cs"Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Acció Exterior i Relacions Institucionals, Ernest Maragall, reunirà avui a la seu del departament els quatre delegats a l’estranger. Hi assistiran els del Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén; Suïssa, Manuel Manonelles; Alemanya, Marie Katinka; i Itàlia, Luca Bellizzi. Maragall va criticar que no pugui acudir-hi la delegada a Brussel ·les, Meritxell Serret, sobre la qual pesa una ordre de detenció a Espanya, però hi participarà per videoconferència.

“El Govern del PP va tancar les delegacions en aplicació del 155 i reobrir-les és una emoció per reprendre un camí interromput i per expressar una ambició de futur, de la presència de Catalunya al món. Així demostrem que superem la repressió amb els fets”, va afirmar.

Maragall es va reunir ahir a Lleida amb l’alcaldable d’ERC a la Paeria, Miquel Pueyo, i va afirmar que la ciutat necessita “sortir d’aquest absurd empresonament d’una alcaldia socialista subordinada a Cs, ha d’alliberar- se, i el Miquel representa aquest concepte d’emancipació”. “Hi ha cert paral·lelisme amb Pedro Sánchez, que assumeix el missatge de Cs, que vol crear problemes de convivència.” La diputada republicana al Parlament per Lleida Gemma Espigares va apuntar que no assistiran als actes institucionals de la Diada a Lleida “i el Govern segurament tampoc perquè la Paeria ha estat còmplice del 155”.

tracking