SEGRE

LEGISLACIÓ MENORS

Madrid elabora una llei per fer front a la violència contra els nens

Inclourà un registre unificat de víctimes

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ahir en roda de premsa.

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ahir en roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha iniciat un debat i un procés de participació per elaborar un avantprojecte de llei de protecció integral per fer front a la violència contra la infantesa. Així ho va indicar ahir la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, a la roda posterior al Consell de Ministres. Montón va explicar que la nova llei inclourà l’abús sexual o les noves formes de violència com l’assetjament a través de les xarxes socials i un registre únic de víctimes.

La ministra va subratllar que l’objectiu és detectar “millor” les situacions i actuar de “forma eficaç i contundent des de les administracions i institucions”. Segons la ministra, el procés de preparació de l’avantprojecte implicarà la participació d’altres ministeris com Educació, Justícia o Interior però també la Fiscalia de Menors, les administracions locals i autonòmiques, entitats socials, societats científiques i professionals especialitzats.

La nova llei inclourà l’abús sexual i les noves formes d’assetjament a través de les xarxes socials

També seran presents les aportacions dels mateixos nens i adolescents.

Montón va apuntar que la llei desenvoluparà mesures específiques de protecció per als grups de menors “en una especial situació de vulnerabilitat” i va afegir que es treballarà en mesures de formació per als professionals i els experts per facilitar “el deure de denúncia i la detecció precoç”, i que es garantiran, d’altra banda, els drets dels menors.

En aquest sentit, la ministra va reiterar que la llei es vol enfocar de manera que s’entengui la violència infantil d’una forma integral amb especial interès en la prevenció i l’educació però també en la conscienciació de les famílies i de la societat. Es preveu enviar l’avantprojecte al Congrés el 2019.

tracking