SEGRE

SERVEIS ALTA VELOCITAT

L’avaria d’un AVE Madrid-Marsella obliga 250 viatgers a fer transbord a Lleida

Es va aturar a Artesa de Lleida per una fallada mecànica i va ser remolcat a l’estació de la capital, on els passatgers van pujar a un altre tren || La incidència va provocar una demora de més de dos hores

L’AVE Madrid-Marsella avariat, ahir a la tarda a l’estació de Lleida-Pirineus.

L’AVE Madrid-Marsella avariat, ahir a la tarda a l’estació de Lleida-Pirineus.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un AVE que cobria ahir el trajecte Madrid-Marsella, sense parada a Lleida, va patir una avaria mecànica a l’altura d’Artesa de Lleida i va haver de ser remolcat per un altre comboi fins a l’estació de la capital del Segrià perquè els 250 passatgers que anaven a bord poguessin seguir la ruta en un altre tren fins a les seues respectives destinacions. L’AVE avariat va quedar aparcat en una via de l’estació i els viatgers van haver de fer transbord a un altre tren d’alta velocitat que prèviament va viatjar a Lleida des de Barcelona per recollir-los. Tot plegat es va traduir en una demora de 129 minuts, segons Renfe.

La companyia va detallar que l’AVE Madrid-Marsella es va aturar a les 16.40 hores a Artesa de Lleida per una “incidència tècnica” i a les 17.06 va arribar una “composició de socors”, és a dir, el tren que el va remolcar fins a Lleida.

El tren avariat va quedar ‘aparcat’ en una via de l’estació, a l’espera de ser remolcat per reparar-lo

Un portaveu de Renfe va explicar que van optar per traslladar el tren amb els passatgers fins a l’estació de Lleida-Pirineus, on van baixar i van esperar el comboi de recanvi, en lloc de portar un altre AVE fins al punt de la incidència i transbordar els viatgers in situ a través de passarel·les.

El compromís de puntualitat de Renfe comporta devolució del cent per cent de l’import del bitllet en retards que són superiors a trenta minuts.

A l’agost, un trenhotel de Vigo a Barcelona amb 240 passatgers també va haver d’aturar-se a l’estació de Lleida a causa de l’avaria de la locomotora. Llavors ja acumulana una hora de retard, ja que des de Saragossa es va veure obligat a alentir la velocitat i els viatgers van haver de ser recol·locats en trens de llarga i mitja distància per seguir fins a Barcelona, on van arribar amb dos hores i mitja de retard. Al juny, 290 passatgers d’un Alvia de Sant Sebastià a Barcelona que es va avariar a Lleida van haver d’esperar tres hores a l’estació fins que els va recollir un AVE.

tracking