SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Fins a tres anys per a 21 lleidatans per traficar amb drogues i armes

Arriben a un acord amb la Fiscalia al macrojudici celebrat a València || Multes d’entre 80 i 25.000 euros per delictes contra la salut pública i grup criminal

Moment de la detenció d’un dels dos capitostos de la xarxa a Ponent.

Moment de la detenció d’un dels dos capitostos de la xarxa a Ponent.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint-i-un lleidatans que jutjava l’Audiència de València per formar part d’una organització de tràfic de drogues i armes van acceptar ahir una pena d’entre dos i tres anys de presó per delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Una condemna que arriba després d’aconseguir un acord amb la Fiscalia i el segon dia de judici, en el qual també es van conformar 23 acusats més d’aquesta trama, entre ells l’alcalde del municipi valencià de Torres Torres, per a qui el Ministeri Públic sol·licitava fins a trenta anys de presó i va ser sentenciat a vuit anys per tinença a grup criminal, tràfic de drogues, malversació i blanqueig de capitals, entre d’altres. També haurà de pagar una multa de 125.000 euros.

Al banc dels acusats s’asseien des de dilluns un total de 42 acusats, 22 d’ells d’una desena de pobles de Ponent, tal com va avançar aquest diari. Tots menys un van acceptar la pena i per al que queda continuarà encara el judici. Segons va explicar ahir un dels advocats, el lleidatà Xavier Prats, de Prats Advocats, només falten per declarar quatre processats, dels quals dos no acceptarien el tracte ofert per la Fiscalia. A més de les penes de presó que van fins als tres anys per als lleidatans acusats, aquests també han estat condemnats a multes que van des dels vuitanta fins als 25.000 euros segons la droga confiscada en el moment de l’arrest. En aquest sentit, Prats es va mostrar satisfet i va assegurar que, en el cas del seu representat, la Fiscalia s’ha mostrat favorable a la suspensió de la pena de tres anys de presó.

Entre els 42 acusats hi ha un alcalde d’un municipi valencià, que ha acceptat vuit anys de presó

Tots els lleidatans acusats, menys un, han confessat la seua intervenció en els fets i han facilitat informació a la instrucció. Els acusats van ser detinguts a començaments del mes d’abril de l’any 2016 en una àmplia operació conjunta de la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra en la qual es van practicar un total de disset escorcolls en una desena de localitats de Ponent. La base d’operacions a la província era una casa del Poal en la qual, segons la Fiscalia, “s’organitzaven les reunions i es feien germinar els plans delictius”. A l’habitatge d’un dels capitostos de la trama a Ponent van intervenir marihuana valorada en més de 31.000 euros, set pistoles, munició i un arsenal de baionetes.

tracking