SEGRE

Tret de sortida al curs escolar amb nou institut a Mollerussa i prohibició de mòbils en alguns centres

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs escolar ha començat aquest dimecres per a 55.629 alumnes d’educació Infantil, Primària i ESO a la demarcació de Lleida i ho ha fet sense incidències, segons Carles Vega, director del serveis territorials d'Ensenyament. Vega, que ha visitat diversos centres, entre ells l'institut Guindàvols, ha recordat que el setembre arriba amb els pressupostos de la Generalitat prorrogats i, per tant, amb el mateix sostre de despesa. No obstant, ha assegurat que el Govern català preveu augmentar el pressupost d'Ensenyament el pròxim curs.

Segons el sindicat majoritari en el sector de l'ensenyament, USTEC-STES, aquesta normalitat de l'inici de curs és relativa, ja que denuncia que falten professors especialitzats a Secundària. El sindicat creu que el departament no ha previst la pujada d'inscrits en aquesta etapa, tal com apuntaven les dades demogràfiques. Per això reclama més recursos i acabar també amb la precarietat que suposa el terç de jornada.

Enguany les classes comencen amb la prohibició de portar el mòbil en diversos centres. És el cas de l'institut Joan Oró o del Ronda, a Lleida ciutat. De moment, la decisió la té la direcció de cada centre i en el cas del Guindàvols han decidit regular-ne el seu ús, depenent de l'hora i l'espai, però no prohibir-lo per complet. A França està prohibit l'ús del telèfon mòbil en col·legis i instituts a partir d'aquest curs i a Espanya el Govern central es planteja seguir l'exemple. La Generalitat, en canvi, rebutja prohibir-los i creu que poden ser eines pedagògiques.

Una altra novetat del nou curs escolar és l'institut de Mollerussa, l'únic centre educatiu que s'estrena a les terres lleidatanes. El nou centre, el quart de la capital del Pla d'Urgell, s'ha ubicat de manera provisional a l'antic hotel Cal Duch i acull 47 alumnes de dos grups de primer d'ESO i l'equip docent, format per 7 professors. La meitat dels alumnes del nou institut vénen de Golmés, Vila-sana, el Poal i Sidamon, mentre que l'altre 50% són de Mollerussa. De fet, aquests últims ja havien estudiat a l'edifici de Cal Duch quan l'escola Les Arrels encara s'havia de construir i també es trobava a l'antic hotel. L'institut s'anomena Mollerussa 4 de manera provisional, tot i que un dels primers projectes de l'alumnat serà trobar un nom nou. Des d'Ensenyament la previsió és que a principis de l'any vinent el nou centre estigui enllestit, tot i que des de la comunitat educativa demanen poder quedar-se tot el curs a Cal Duch.

tracking