SEGRE

El pla Mariola 20.000 inclou 508 habitatges, dels quals 66 estan ocupats de forma irregular

La Paeria iniciarà un procés participatiu al barri que comptarà amb enquestes als veïns i tallers de debat

La primera reunió de la comissió de seguiment del pla Mariola 20.000.

El pla Mariola 20.000 inclou 508 habitatges, dels quals 66 estan ocupats de forma irregularAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió de Seguiment del pla Mariola 20.000, que afecta la zona del Grup Mariola i els blocs de Cardenal Cisneros. Durant la trobada, la portaveu del govern municipal, Montse Mínguez, ha anunciat els resultats del cens d'habitatge que s'ha dut a terme en aquest sector. Així, s'han comptabilitzat un total de 508 habitatges, amb unes 700 persones de 309 famílies. D'aquests 508 pisos, 238 es troben en situació regular (sigui arrendats o usats pels seus propietaris); 204 es troben buits, i un total de 66 pateixen una situació d'ocupació irregular, segons ha detallat Mínguez.

Un cop enllestida aquesta radiografia del barri, i a partir també de la feina que està duent a terme l'Oficina d'Atenció als Veïns oberta fa uns mesos a la zona, que ja ha atès a unes seixanta persones, s'avançarà ara el pla comunitari mitjançant un nou procés participatiu. Segons ha anunciat la Paeria, aquesta tardor s'iniciarà una primera fase del procés participatiu amb una enquesta als veïns de la zona, que involucrarà a professionals de la Universitat de Lleida i també als mateixos joves del barri, que podran treballar en la recollida de les enquestes.

D'altra banda, també s'iniciaran tallers informatius amb el veïnat per recollir propostes sobre aspectes com la construcció d'habitatges i equipaments, les zones verdes i altres qüestions. Pel que fa a la qüestió de la planificació urbanística, l'ajuntament demanarà també la implicació del Col·legi d'Arquitectes de Lleida, perquè contribueixi amb el seu saber tècnic en la nova ordenació del barri.

Montse Mínguez també ha anunciat que la Paeria demanarà cita als representants de l'Estat i la Generalitat per tal d'informar-los i sol·licitar la seva implicació i col·laboració en aquest projecte de regeneració urbana del barri de la Mariola. La voluntat de l'ajuntament és que la Generalitat incorpori la iniciativa dins del Pla Nacional d'Habitatge. A més, ha afegit Mínguez, s'apel·larà al "compromís ètic i social" de les entitats financeres, que són propietàries ara mateix de bona part dels habitatges d'aquest sector de la Mariola, uns 126, concretament, perquè també s'impliquin en el projecte.

tracking