SEGRE

SERVEIS OBRES

Pla per portar aigua potable a mig centenar de cases de l'Horta sense subministrament

A l’octubre es posarà en marxa la recollida de residus voluminosos i a finals d’any, el taxi a demanda

Larrosa, ahir durant una visita d’obres a Sucs.

Larrosa, ahir durant una visita d’obres a Sucs.HERMÍNIA SIRVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ultima un projecte per portar aigua potable a zones de tres partides de l’Horta en les quals ara no arriba la xarxa i se’n beneficiaran més de mig centenar de cases. Així ho va assegurar ahir el regidor de Sostenibilitat, Joan Queralt, que espera que “en qüestió de setmanes” es pugui solucionar aquest problema. Les tres partides que pateixen aquesta deficiència són les de Torres de Sanui, Camp-rodó i Grealó. “Ho volem solucionar ja i, en els casos de Torres de Sanui, que té un problema de pressió de les canonades, i Grealó, ja estan els projectes en el servei de Contractació, de manera que espero que no es demori gaire i es pugui subministrar aigua potable abans de final de mes.”

Pel que fa a la partida de Camp-rodó, Queralt va voler ser més prudent i va assenyalar que “atesa la seua complexitat, el projecte encara està en fase d’estudi perquè hi ha més dificultats que a les altres dos partides. Un exemple d’això és que haurem d’agafar aigua d’una altra població, per la qual cosa encara ho estem estudiant”. El regidor de Sostenibilitat també va anunciar que a l’octubre es posarà en marxa el servei de recollida de residus voluminosos a l’Horta. “El projecte ja està a punt i està tot estudiat i tindrà el mateix funcionament que a la ciutat: s’haurà de trucar a un telèfon gratuït i els serveis de neteja vindran a buscar-lo un dia a la setmana, que segurament serà dimecres”, va afegir Queralt. Un altre ambiciós projecte que l’ajuntament té previst per a l’Horta és el servei de taxi a demanda, que Queralt espera que arranqui a finals d’any. “És un pla ambiciós, estem ultimant una aplicació per a mòbils, que gestionarà Moventis, per sol·licitar un vehicle. Fins que es posi en marxa el pla s’utilitzarà el servei d’autobús a demanda”, va concloure el regidor.

Canvi de tres connexions a Sucs per excés de plom

La Paeria actuarà d’urgència en tres connexions de servei de plom de tres cases de Sucs a causa que l’aigua supera els deu mil·ligrams per metre cúbic de plom, el màxim recomanat per l’Organització Mundial de la Salut per al seu consum. L’alcalde pedani, Guillem Boneu, va afegir que, a banda d’aquestes tres, “es renovaran les connexions de servei de 21 cases on també s’ha detectat plom, però que es troben per sota del límit”. Boneu va elogiar la gestió de la Paeria per afrontar aquest cas i es va congratular que en pocs mesos es pugui portar a terme la segona fase de la renovació del clavegueram. L’alcalde, Fèlix Larrosa, va visitar ahir les obres de la primera fase, que han consistit en la construcció d’un nou col·lector i han costat un total de 246.000 euros.

tracking