SEGRE

Marc Marzenit i Albert Barqué, Premi Internacional Ciutat de Lleida

Experimentació a l’espai - A més de Telemetron, música i Savnac com a proposta visual plàstica que permet crear una obra efímera, Marzenit i Barqué-Duran treballen, en col·laboració amb l’Institut Europeu del Disseny, en vestits espacia ...

Experimentació a l’espai - A més de Telemetron, música i Savnac com a proposta visual plàstica que permet crear una obra efímera, Marzenit i Barqué-Duran treballen, en col·laboració amb l’Institut Europeu del Disseny, en vestits espacia ...FUNDACION QUO ARTIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El productor musical Marc Marzenit i l'investigador Albert Barqué-Durant, tots dos de Mollerussa, han estat guardonats amb el desè Premi Internacional Ciutat de Lleida, segons la decisió presa aquest dimecres pel jurat del certamen. Marc Marzenit i Albert Barqué-Duran són els creadors del projecte presentat al Sonar 'The Zero-Gravity Band', un muntatge que uneix exploració espacial i futur de la música amb una cúpula que permet al visitant experimentar la ingravidesa i la percepció artística amb gravetat zero, gràcies als efectes d’àudio 3D de vint-i-nou altaveus, compostos per Marzenit en vols parabòlics.

En aquest sentit, la presidenta del jurat, Rosa Maria Calaf, ha explicat en roda de premsa que han premiat els autors pel caràcter innovador del seu projecte i la seua projecció internacional. "Més projecció per a Lleida que portar-la fins a l'espai és difícil", ha afirmat Calaf.

El Premi Internacional Ciutat de Lleida, convocat per la Paeria, té l'objectiu de reconèixer públicament la trajectòria de persones que hagin contribuït de manera destacada a la projecció de la capital del Segrià i el seu territori més proper.

El guardó consisteix en una reproducció del Bronze d'Ascoli, document legal de l'any 89 aC. que reconeixia la concessió de la ciutadania romana a cavallers ilergets.

La data de l'acte d'entrega del premi s'anunciarà pròximament.

THE ZERO-GRAVITY BAND:

tracking