SEGRE

La Fira de Sant Miquel creix en superfície i nombre d'expositors

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, i el ministre del sector, Luis Planas, inauguraran i clouran el certamen, respectivament

L'acte de presentació de la 64a edició de la Fira de Sant Miquel.

La Fira de Sant Miquel creix en superfície i nombre d'expositorsFira de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 33a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), certàmens que tindran lloc del 27 al 30 de setembre al recinte firal lleidatà, reforcen enguany la internacionalització amb la presència d’expositors estrangers procedents de França, Portugal, Itàlia, Polònia i Guinea i l’increment de peticions d’assistència de visitants professionals de Nigèria, Guinea Bissau, Argèlia, Qatar, Pakistan i l’Índia.

Les principals novetats dels dos esdeveniments firals són els 10.000 metres quadrats de superfície dedicats als tractors, amb la presència de 12 expositors d’aquest sector, i la forta presència de la maquinària pesada i agrícola al servei de l’agricultura. A més, segons han explicat els organitzadors, és notable el creixement d’empreses dedicades als sectors del reg, el viverisme, l’automoció, els fertilitzants i el compostatge, l’agricultura de precisió, els recanvis i els pneumàtics per a la maquinària agrícola i el fred industrial per al control atmosfèric de la fruita.

Durant la presentació dels dos certàmens firals, que ha tingut lloc aquest matí a La Llotja de Lleida, Fèlix Larrosa, alcalde i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, ha incidit en que la Fira de Sant Miquel-Eurofruit té molt interès pel caràcter professional i per la internacionalització, palesa en la presència d’expositors estrangers i en la de visitants d’altres països. El paer en cap ha anunciat que el divendres 28 de setembre hi haurà una reunió de treball a la fira amb la presència de 52 alcaldes i representants municipals de la Franja per parlar de cooperació entre els ens locals del territori.

Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, ha destacat la consolidació de la fira amb l’augment en el nombre d’expositors i de superfície neta, gràcies, en bona part, a la presència en aquesta edició d’empreses dedicades a la venda de tractors.

Eloi Bergós, vicepresident quart de la Diputació de Lleida, ha remarcat l’aposta que any rere any fa l’ens provincial pel món agrícola i ramader i pel foment del consum d’aliments de proximitat amb la promoció a la fira de la campanya “Aliments del territori i tu”.

De la seua banda, Ramon Farré, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, ha valorat el caràcter professional que té la Fira de Sant Miquel i Eurofruit i ha anunciat que la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que inaugurarà els dos salons, servirà per tractar temes tan cabdals com l’agricultura de precisió, les dejeccions ramaderes i l’horitzó de la PAC més enllà del 2020. Farré ha anunciat que, "com a resultat del suport de la Generalitat de Catalunya al sector agrari i als dos certàmens lleidatans", el 28 de setembre està prevista la visita a la fira del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el 29 de setembre al matí del vicepresident del Govern català, Pere Aragonès.

Increment de superfície d’exposició i d’empreses

La Fira de Sant Miquel acollirà enguany 325 expositors directes (10 més que l’edició anterior) repartits en una àrea bruta d’exposició de 64.000 metres quadrats. La superfície neta s’incrementa en un 30% gràcies a la presència enguany de 12 empreses comercialitzadores de tractors i a l’ampliació de l’àrea ocupada per firmes presents en altres edicions. Quant al programa d’activitats paral·leles, que conforma un dels principals valors afegits de la Fira Agrària de Sant Miquel, oferirà unes 60 propostes, incloses jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions d’agricultura de precisió (drons), reunions professionals i demostracions de productes i aliments del congrés “Aliments del territori i tu”.

La inauguració oficial de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit tindrà lloc el dijous 27 de setembre, a les 11.30 h, al Saló Segrià del Palau de Vidre de Fira de Lleida, i anirà a càrrec de Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La cloenda es farà el diumenge 30 de setembre, a les 12 h, al Saló de Congressos, sota la presidència de Luis Planas, ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Els dos salons romandran oberts de 10 a 20 h.

Joanpere Massana, autor de la litografia oficial En el decurs de l’acte s’ha presentat també la litografia oficial del certamen, una obra original de l’artista plàstic lleidatà Joanpere Massana creada amb motiu de la 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. La Institució firal lleidatana ha editat 150 exemplars numerats i signats per l’artista, amb els quals s’obsequiarà al visitants destacats del certamen. L’obra se centra en el camp i la ciutat de Lleida i representa aquests valors per mitjà dels colors i de paraules com ara la llavor, l’aliment, la terra, la deu (o font), el territori o el fruit.

tracking