SEGRE

Un 16% de víctimes mortals per trànsit no portava el cinturó posat

Lleida és l’única província en la qual no augmenten els morts

El vehicle accidentat.

Tres morts i dos ferits en un accident de trànsit a BalaguerÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 137 persones han mort en accidents de trànsit a Catalunya entre l’1 de gener i l’11 de setembre d’aquest any, un 28% més que el mateix període del 2017, en el qual hi va haver 107 morts, segons les dades que van donar a conèixer ahir el departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT).

Lleida és l’única província catalana en la qual no augmenta la mortalitat en accidents de trànsit, amb 31 víctimes, 28 de les quals zones interurbanes i tres en zones urbanes. Trànsit també ha constatat que un 16% de les persones mortes no portava el cinturó de seguretat posat, i són principalment passatgers posteriors.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va presentar ahir el balanç de sinistralitat d’estiu, amb 52 víctimes, un 12 per cent més que en el mateix període del 2017. Buch va constatar que, malgrat registrar-se certa contenció de la sinistralitat respecte a principis d’any, “no estem satisfets”. D’aquesta manera, va assegurar que “córrer, l’ús del mòbil al volant, no respectar els senyals de circulació, el consum d’alcohol i drogues o no portar el cinturó de seguretat ens porta a ser suïcides i, fins i tot, homicides a les carreteres”.

El responsable d’Interior va explicar que es continuarà treballant en el pla de contenció d’accidents de trànsit realitzant controls de vint-i-quatre hores i es farà una nova distribució d’aquells trams de via on hi ha més presència policial en funció de la mobilitat durant la temporada de tardor i hivern. Les distraccions, amb una presència del 24 per cent en el total dels accidents amb víctimes, continuen sent el primer factor concurrent de sinistralitat.

tracking