SEGRE

MIGRACIÓ JUSTÍCIA

Desbordats per l'arribada d'adolescents estrangers

La Fiscalia de Lleida demana més personal a la Generalitat per reforçar l’àrea de Menors || Actualment hi ha 228 migrants

Jardins del Segrià és un dels centres d’acollida.

Jardins del Segrià és un dels centres d’acollida.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’arribada a la província d’adolescents estrangers sense família, coneguts tècnicament com mena (menor estranger no acompanyat), ha desbordat la càrrega de treball a la Fiscalia de Menors de Lleida. Per aquesta raó, el fiscal en cap, Juan Boné, ha sol·licitat al departament de Justícia la incorporació de més personal per a aquesta àrea del Ministeri Públic. “Actualment hi ha quatre funcionaris i, com a mínim, en necessitaríem un més.”

En aquests moments hi ha, segons la Fiscalia, un total de 228 migrants, dels quals prop de vint han arribat aquest setembre. Aquesta arribada massiva ha suposat que a la Fiscalia de Menors aquest any ja s’hagin gestionat un total de 546 expedients fins al setembre pels 323 del mateix període de l’any passat, xifra que representa un augment de gairebé del 70 per cent de la càrrega de treball.

El Ministeri Públic, amb la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), gestiona els informes d’aquests joves. Actualment, a les comarques de Lleida, la Generalitat compta amb tretze centres per acollir-los, alguns dels quals han començat a funcionar recentment, com el Seminari i Jardins del Segrià.

tracking