SEGRE

El Govern proposarà rebaixar a 3/5 la majoria a les comunitats de veïns

Així els veïns podrien plantejar modificacions dels estatuts per prohibir que hi hagi lloguers turístics al seu edifici

Una pancarta en un pis del barri de la Barceloneta, a Barcelona.

El Govern proposarà rebaixar a 3/5 la majoria a les comunitats de veïnsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern prepara una proposta de modificació de la Llei de Propietat Horitzontal (LPH) per rebaixar la majoria necessària per a la presa de decisions importants a les comunitats de veïns, entre elles el lloguer turístic d’un pis, de la unanimitat actual a tres cinquens dels propietaris.

La proposta ha estat presentada aquest dimarts per la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, a representants dels 17 governs autonòmics i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en una reunió al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, on ha comparegut davant dels periodistes en una aturada. Si la reforma tirés endavant al Parlament permetria als veïns plantejar modificacions dels estatuts de les comunitats de propietaris per prohibir que hi hagi lloguers turístics al seu edifici, una cosa que actualment només pot aconseguir-se per unanimitat, i llavors el llogater el bloqueja.

L’origen de la proposta són els habitatges turístics, però transcendiria a altres decisions que prenguin les juntes de veïns, i que podrien votar-se per les tres cinquenes parts dels propietaris, o bé, segurament, les tres cinquenes parts dels metres quadrats de superfície en propietat, que sol ser el criteri en la LPH. Els representants dels governs autonòmics i la FEMP estan sent escoltats sobre la proposta de reforma de la LPH de forma consultiva, ja que és una llei estatal. Aquesta modificació és una de les iniciatives del Govern respecte al control dels habitatges turístics amb arrendaments breus per dies, que contribueixen a l’augment de preus del lloguer a llarg termini.

Una altra proposta que ha explicat Oliver és modificar la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) per delimitar els lloguers de temporada.

tracking