SEGRE

POLÍTICA ESQUERRA

Pueyo refreda una possible llista unitària amb el PDeCAT

Postius li exposa la seua oferta però l’alcaldable d’ERC diu que no ha canviat res || Sí que veu factible un acord de govern

Pueyo refreda una possible llista unitària amb el PDeCAT

Pueyo refreda una possible llista unitària amb el PDeCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possibilitat d’una llista conjunta entre el PDeCAT i ERC a les pròximes eleccions municipals a Lleida ciutat, defensada públicament fa uns dies per l’alcaldable de la primera formació, Toni Postius, sembla molt lluny de poder ser una realitat. La setmana passada, Postius va plantejar personalment aquesta proposta al seu homòleg d’ERC, Miquel Pueyo, però aquest va manifestar ahir a SEGRE que el seu posicionament no ha canviat. “Esquerra aposta per fer una llista al més oberta i àmplia possible, amb persones que no siguin militants del partit, a més d’altres que sí que ho siguin, i que puguin ser representatives”, va indicar, i va afegir que es va reunir amb Postius, “igual com he fet amb altres persones i membres de diferents col·lectius polítics i entitats”. Pueyo va reiterar que Esquerra sí que està disposada a intentar arribar a acords de govern amb les altres forces independentistes perquè hi hagi un canvi a la ciutat. “Per la meua part no hi ha cap novetat, la nostra posició és la mateixa”, va concloure.

Per la seua part, Postius va dir que en aquesta trobada va transmetre a Pueyo que el PDeCAT “té tota la predisposició” per negociar una candidatura unitària a les municipals, després que l’alcaldable d’ERC hagués reaccionat a les seues declaracions inicials propugnant aquesta alternativa al·legant que ningú l’hi havia proposat. Postius va admetre que fins ahir no ha rebut cap resposta a la seua oferta. El PDeCAT va aprovar en la seua última convenció municipalista impulsar a nivell general llistes unitàries amb Esquerra a les poblacions catalanes de més de 100.000 habitants, però de moment no s’ha concretat cap acord.

Així mateix, l’ANC i les entitats Primàries per la República i Primàries Barcelona han creat la plataforma Primàries Catalunya per configurar llistes obertes i unitàries per la República catalana després d’unes primàries en cada municipi. A Lleida ciutat, els més actius a favor d’aquesta opció són membres de Demòcrates de Catalunya, formació independentista sorgida de l’antiga Unió.

tracking