SEGRE

BARRIS MOBILITAT

Els veïns demanen una patrulla fixa de la Urbana a Lluís Companys

Per evitar que els cotxes circulin en contradirecció cap al passeig de Ronda

El carrer Lluís Companys es va tornar unidireccional el 8 d’agost passat, igual que Acadèmia.

El carrer Lluís Companys es va tornar unidireccional el 8 d’agost passat, igual que Acadèmia.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns de l’Escorxador considera que la Paeria no va informar de manera adequada de la conversió de Lluís Companys i Acadèmia en carrers unidireccionals i demana que en el primer hi hagi una patrulla de la Guàrdia Urbana per controlar que cap cotxe circuli en direcció contrària cap a Ronda, una infracció que continua sent habitual. “És cert que és una actuació que es planteja des del 2012”, va dir la presidenta, Marisa Arias, “però el passat 1 d’agost ens vam trobar amb els avisos que advertien d’aquest canvi (que va entrar en vigor el 8 d’agost) sense haver sabut res prèviament. Paral·lelament, també considerem necessari que hi hagi una patrulla per controlar el trànsit”.

Encara que la Paeria va assegurar que va contactar individualment amb els veïns de la zona, “no hauria estat de més que ens avisessin a nosaltres per haver arribat a més gent”, apunta la presidenta. Arias també va explicar que l’ajuntament va decidir aplicar aquest canvi després de ser la segona proposta més votada en els pressupostos participatius d’aquest any al barri. Pel que fa a les protestes contra aquesta mesura per part d’una plataforma veïnal, l’associació es manté neutral.

“No podem posicionar-nos ni a favor ni en contra perquè representem tot el barri”, subratlla la presidenta. “Tot i així, no em sembla correcte que diguin que no sabien res quan és una cosa que fa anys que estava sobre la taula.” Malgrat la divisió d’opinions, Arias és prudent i donarà a la Paeria “tres mesos de marge per veure si el trànsit ha millorat o no i després suggerir-los canvis si és que és necessari però, ara per ara, només podem dir que ja no és un carrer tan sorollós”.

Queixes per la reubicació dels contenidors d’escombraries Malgrat que des de l’associació donen tres mesos de marge per analitzar si convertir en unidireccional Lluís Companys ha estat positiu, des de l’associació critiquen que, a causa d’aquesta actuació, s’hagi canviat la ubicació dels contenidors d’escombraries. “Demanem a la Paeria que els resituï on eren”, assenyala Arias. “Alguns veïns, gent gran sobretot, han de caminar més de 100 metres per anar a tirar les escombraries, es podrien haver deixat on eren perfectament”, apunta la presidenta veïnal.

tracking