SEGRE

ESNOTICIA

L'independentisme inunda Barcelona per exigir el compliment del "mandat" de l'1-O

Més de 180.000 persones van a la marxa unitària de la Plataforma 1 d’Octubre, segons la Guàrdia Urbana || Centenars de persones es desmarquen del recorregut i protesten davant de la Prefectura de Policia

Capçalera de la manifestació de la Plataforma 1 d’Octubre pels carrers de Barcelona, ahir.

Capçalera de la manifestació de la Plataforma 1 d’Octubre pels carrers de Barcelona, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’independentisme va tornar ahir de nou a omplir els carrers del centre de Barcelona per exigir el compliment del “mandat” de l’1-O. Els 180.000 manifestants, segons la Guàrdia Urbana, que van acudir a la concentració convocada per la Plataforma 1 d’Octubre van sortir de plaça Catalunya en direcció al Parlament. A la capçalera, alguns ciutadans portaven algunes de les urnes que es van utilitzar per al referèndum.

Durant el recorregut, es van sentir crits a favor de la llibertat dels polítics empresonats i de la independència. Així mateix, també es va exigir la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, del Govern, després de les càrregues dels Mossos contra manifestants independentistes dissabte a la capital catalana, i alguns també van advocar per la dimissió del president, Quim Torra. En aquest sentit, durant la lectura del manifest, que demanava “voluntat, compromís, intel·ligència, estratègia, fermesa, perseverança, desobediència, no-violència, esperança, autoorganització popular i, molt especialment, unitat”, davant del Parlament, una de les persones que llegia el text es va saltar el guió i va demanar el cessament de Buch en presència del president Torra, i del del Parlament, Roger Torrent. “Els Mossos, en comptes d’enfrontar-se als que van venir a humiliar-nos, es van enfrontar al poble.”

Al finalitzar la marxa oficial, diverses desenes de manifestants van cridar a “ocupar” el Parlament

Al costat de Torra i Torrent, que van ser xiulats en alguns moments pels assistents, es va ubicar una urna gegant, en la qual es van dipositar missatges escrits per veïns de localitats on es van produir càrregues policials durant l’1-O. Alguns dels quals van ser llegits des de l’escenari i, entre els més aplaudits va estar el que exigia “abandoneu la submissió a l’Estat espanyol i l’autonomisme o dimitiu” o el que reivindicava iniciar el curs polític posant al davant “el país”.

D’altra banda, centenars de manifestants es van desmarcar del recorregut oficial i es van desplaçar a la Prefectura Superior de la Policia Nacional, a Via Laietana, on al matí ja s’havia produït una altra concentració.

Capçalera de la manifestació de la Plataforma 1 d’Octubre pels carrers de Barcelona, ahir.

Capçalera de la manifestació de la Plataforma 1 d’Octubre pels carrers de Barcelona, ahir.EFE

tracking