SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Troben un cadàver i 2 cotxes robats dins del canal de Seròs a Lleida

El cos va aparèixer dimarts a la nit i els bussos el van treure ahir al matí

Imatges dels vehicles a l’interior del canal. A la foto de la dreta, els bussejadors dels Mossos inspeccionant un totterreny.

Imatges dels vehicles a l’interior del canal. A la foto de la dreta, els bussejadors dels Mossos inspeccionant un totterreny.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un cadàver va aparèixer dimarts a la nit al canal de Seròs i els Mossos el van treure ahir al matí. Segons les primeres investigacions no s’aprecien signes de violència al cos. D’altra banda, dos cotxes robats van aparèixer també al canal al seu pas pel barri de Cappont.

La troballa va tenir lloc amb motiu de l’inici del buidatge de la infraestructura. Endesa, propietària del canal, va avisar els Mossos de la presència de dos vehicles. Fins al lloc es van desplaçar agents de la Unitat Subaquàtica, que van comprovar que als vehicles no hi havia cap persona. També van aconseguir la matrícula dels vehicles i van comprovar que se n’havia denunciat el robatori a l’estiu.

La Unitat Subaquàtica és especialista en el rastreig en el medi submarí tant en aigües interiors (canals, rius, pous i embassaments) com en marítimes. Està operativa des del juliol del 2009.

Així mateix, aquesta no és la primera vegada que es troben vehicles submergits i buits a l’interior del canal de Seròs. És habitual que molts siguin automòbils i motos que constin com a sostrets. Els lladres els tiren a la canalització perquè és un lloc idoni per ocultar-los durant un llarg període de temps. En la majoria d’ocasions són descoberts quan es buida la infraestructura.

En el cas dels canals d’Endesa aquesta operació es fa cada dos anys per dur a terme treballs de manteniment i millora. Abans de buidar completament el canal, també es rescaten els peixos i altres espècies que l’habiten. Els treballs s’allargaran diverses setmanes.

Buiden els canals de Balaguer i Térmens Endesa també ha iniciat aquesta setmana el procés de buidatge dels canals de Balaguer i Térmens per a treballs de manteniment i millora de les conduccions. Abans de buidar-los completament, tanmateix, es rescata la fauna piscícola i altres espècies que habiten en aquests ecosistemes. També es farà al canal de Seròs. El procés compta amb l’ajuda dels Agents Rurals. Aquests dos canals es tornaran a omplir el dia 12 de novembre.

tracking