SEGRE

EQUIPAMENTS EDUCACIÓ

Un col·legi de Lleida es queda sense la meitat del recinte per a l'esbarjo dels alumnes

La pista d’una plaça pública que utilitzen, perquè el pati és petit, està precintada a causa del seu mal estat || L’Ampa critica que la Paeria no l’hagi arreglat

Pares i alumnes del Tonucci, al costat de la pista poliesportiva precintada.

Pares i alumnes del Tonucci, al costat de la pista poliesportiva precintada.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alumnes del col·legi Francesco Tonucci, a Cappont, s’han quedat des de la setmana passada sense la meitat de les instal·lacions que utilitzen en l’esbarjo després que la Guàrdia Urbana hagi precintat pel seu mal estat la pista poliesportiva de la plaça Maria-Mercè Marçal, que la Paeria cedeix a l’escola perquè el seu pati és massa petit.

La presidenta de l’Ampa del col·legi, Dulce Sevilla, va explicar que el mes d’abril passat va caure part de la tanca que envolta la pista. “Es va arreglar com es va poder, però durant l’estiu va anar a pitjor i vam avisar-ne la Paeria, però no hi va fer cap actuació”, va assenyalar. En canvi, fonts municipals van apuntar que “es van fer diverses reparacions durant els últims mesos de la tanca i ara s’està treballant per veure com reparar-la”.

La setmana passada, una pilota llançada per un nen “va tocar la tanca i una part va caure. Per sort ningú va fer-se mal, però vam avisar la Urbana perquè queia a trossos i hi ha ferros solts, per la qual cosa suposa un perill”, va explicar. Des d’aleshores, està precintada.

Aquesta pista va ser cedida per la Paeria al col·legi perquè el seu pati és massa petit per als 280 alumnes (és d’una línia però en dos cursos en té dos) i, segons Sevilla, se supera la capacitat permesa. “L’accés a la pista de la plaça es repartia cada dia entre els diferents cursos, però ara només poden sortir al petit pati que té l’escola fins que la Paeria no arregli la pista”, va assenyalar. En aquest sentit, va dir que direcció va avisar del seu estat l’ajuntament en reiterades ocasions abans de l’inici del curs escolar “i no va fer res”. A més, va criticar que per falta de manteniment “ s’hagi arribat a aquesta situació”.

La presidenta de l’Ampa va lamentar que ara els alumnes tinguin un espai tan petit per jugar. “No poden ser tots allà, però tampoc no els podem tancar dins de les aules perquè a l’hora de l’esbarjo han de jugar”, va manifestar.

tracking