SEGRE

Els professors demanen dignificar la seua professió en el Día Mundial del Docent

La jornada se celebra sota el lema "El dret a l’educació implica el dret a docents qualificats"

Alumnes en seu primer dia de clase aquest curs.

Els professors demanen dignificar la seua professió en el Día Mundial del DocentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els professors celebren aquest divendres el seu Día Mundial recordant la "contribució imprescindible" que aporta la docència a l’individu i a la societat i han reclamat que es dignifiqui la seua professió. Ho han assenyalat així diversos sindicats de professors i ONG amb motiu de commemorar-se el Día Mundial del Docent, que se celebra sota el lema "El dret a l’educació implica el dret a docents qualificats".

ANPE ha considerat que el professorat presta a la societat "un servei essencial i les seues condicions retributives, laborals i socials no poden continuar minvades". Ha urgit a regular la professió docent, que "fa anys que està estancada amb una Llei de la professió docent i un Estatut de la Función Pública Docent.

STES ha assenyalat que diversos organismes internacionals s’han dirigit als governs reivindicant "més professorat i millor format" per poder atendre, en condicions de qualitat, les necessitats creixents d’escolarització al món. Segons estimacions de la Unesco, el nombre de nens i joves sense escolaritzar al planeta s’acosta als 264 milions.

STES ha exigit així mateix la derogació "immediata, sense més dilacions, ambigüitats ni titubejos per part de l’actual Govern" de les retallades educatives que es van posar en marxa el 2012.

Pel seu costat, UGT ha explicat que aquesta jornada és l’ocasió idònia per fer un balanç i reflexionar sobre les mesures a implementar per potenciar la formació dels nostres docents. "La formació del professorat ha de ser qualificada, tant la inicial com la permanent, i ha d’estar vinculada a les exigències que planteja la funció docent", ha opinat aquest sindicat, que ha considerat que les Administracions han de potenciar la formació, impulsant la innovació, l’experimentació i la renovació educativa.

Des de la Associació Mundial d’Educadors Infantils (AMEI-Waece) s’ha fet una crida sobre els reptes urgents de l’Educació Infantil a Espanya. El seu president, Juan Sánchez Muliterno, ha asseverat que avui "és un dia més de reivindicació que de celebració" i ha criticat que l’Educació Infantil, que és la base del sistema educatiu, no sigui considerada com a tal. "Defensem que l’educació en edats primerenques rebi la mateixa atenció que qualsevol altre nivell educatiu i formatiu", ha dit.

I l'ONG InteRed ha recordat el dret d’accés a l’educació al món rural exigint una educació accessible (econòmica, física i pedagògica), assequible (disponible), acceptable (rellevant i pertinent) i adaptable (distàncies, coneixement de les realitats locals, respondre a les diferències individuals). També ha instat a potenciar la formació del professorat, promovent la formació d’educadors per a una millor qualitat i equitat educativa.

tracking