SEGRE

COMERÇ NORMATIVA

La Paeria prohibeix la venda de productes de segona mà als mercadillos

També la d’animals vius, excepte caragols, segons un canvi en l’ordenança

Vista del mercadillo del Barris Nord, que se celebra els dissabtes. I el de Camps d’Esports, els dijous.

Vista del mercadillo del Barris Nord, que se celebra els dissabtes. I el de Camps d’Esports, els dijous.ITMRA FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha prohibit la venda de productes de segona mà als mercadillos del Camp d’Esports i el Barris Nord, segons indica una modificació de l’ordenança municipal que regula la venda no sedentària a Lleida. El canvi elimina un article que permetia la venda de roba, calçat i altres articles d’equipament per a les persones de segona mà sempre que estigués etiquetada, s’acredités si neteja industrial i se n’especifiqués la procedència, i establia també un màxim de tres parades d’aquest tipus per mercadillo.

L’ajuntament va rebre tres peticions de venda ambulant de roba usada i va concedir les consegüents llicències, situació que va motivar queixes d’associacions de paradistes, que van sol·licitar la prohibició de la venda d’aquests productes als mercadillos de la capital, com ja es fa en d’altres.

Després de revisar els articles de segona mà en venda, el consistori va comprovar que molts no complien els requisits de la normativa i va constatar que aquestes parades perjudicaven la imatge dels mercats. Per aquestes raons, ha optat per vetar la venda de roba i equipament de personal de segona mà en els mercadillos, fins i tot al de la rambla Ferran.

La resolució de la modificació de l’ordenança inclou també la prohibició als mercats ambulants d’animals vius, amb l’única excepció dels caragols.

Així mateix, detalla que els paradistes dels mercats que se celebren per a Tots Sants i el dia de la Palma amb llicència també als mercadillos podran vendre flors o palmells en aquests últims.

tracking