SEGRE

Llum verda al pla urbanístic de Torre Salses i a l'extinció de la concessió de la discoteca Hill

El ple ha rebutjat declarar Lleida 'ciutat republicana' i la retirada de carrers "franquistes", tot i que Larrosa s'ha compromès a prendre una decisió després de la reunió amb el Memorial Democràtic

Una de les votacions del pla de la Paeria celebrat aquest divendres.

Llum verda al pla urbanístic de Torre Salses i a l'extinció de la concessió de la discoteca HillMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres els canvis urbanístics per al desenvolupament comercial del sector de Torre Salses, ubicat entre els barris de la Bordeta i Magraners. L'alcalde, Fèlix Larrosa, ha remarcat que “aquest projecte generarà noves oportunitats econòmiques per a la ciutat, ja que permet la implantació d’un parc de mitjanes superfícies comercials, compatible amb altres projectes en aquest àmbit com els previstos dins el Pla Especial de l’Estació i que està pensat amb l’objectiu de retenir a Lleida als consumidors que actualment marxen a altres ciutats per fer les seves compres”.

Els dos expedients debatuts avui al Ple sobre el sector de Torre Salses s’han aprovat amb els vots a favor del PSC, de C’s, del PP i d’Units per Avançar i el vot contrari de CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú.

L’impacte econòmic total previst d’aquesta nova àrea comercial de 60.000 m² és de 362 milions d’euros, segons els estudis d’impacte econòmic i social de la implantació de nous equipaments comercials a Lleida que es van fer públics el passat mes de juliol. Per fer-lo possible, l’ajuntament ha acordat un conveni de gestió urbanística amb el seu promotor, l’empresa Eurofund Parc Lleida SL. L’acord amb aquesta empresa ha de permetre aconseguir finançament privat per a l’execució del desdoblament i prolongació del vial de Víctor Torres, que esdevindrà la principal via d’accés a aquest sector.

El ple també ha donat llum verda a l’expedient d’extinció de la concessió administrativa del terreny per a l’explotació d’activitats d’oci al Turó de Gardeny, que gestionava l’empresa Ágora del Este amb la discoteca Hill. El procés per la rescissió del contracte es va iniciar al ple del passat mes de març, com a conseqüència de l’impagament per part de l’empresa del cànon associat a la concessió. L’Ajuntament de Lleida ha obtingut l’aval d’un informe jurídic favorable de la Comissió Assessora de la Generalitat que confirma la legalitat i procedència d’aquesta resolució. El deute de l’empresa amb l’Ajuntament, que li serà reclamat per les vies legals existents, és de 1.081.000 euros.

També ha tirat endavant, per unanimitat, la Guia de Contractació Pública Social. Segons l'ajuntament, aquest document suposa un salt definitiu per afavorir la inclusió, la igualtat de gènere o la qualitat de l’ocupació, entre altres objectius.

Rebutjada la declaració de Lleida com a 'ciutat republicana'

En canvi, el ple ha tombat una moció del PDeCAT per declarar Lleida 'ciutat republicana' i que "no reconegués l'autoritat ni la legitimitat del rei". El PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita també han impedit que prosperés la moció, presentada aquest cop per Lleida Lliure de Franquisme, instant l'ajuntament a retirar els noms de nou carrers que la plataforma considera que "honoren personatges públics vinculats amb la dictadura i el cop d'estat del juliol del 1936". Tot i això, l'alcalde s'ha compromès a prendre una decisió al respecte després de la reunió prevista amb el Memorial Democràtic.

tracking