SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Un testimoni, al judici: “És imperdonable el que els pares de la Nadia han fet amb la nena”

Fiscalia manté la petició de sis anys de presó per a Fernando Blanco i Margarita Garau per estafa || En la penúltima sessió del judici, diversos donants van declarar sentir-se enganyats i decebuts

Vista dels acusats, Fernando Blanco i Margarita Garau, ahir durant la tercera sessió del judici.

Vista dels acusats, Fernando Blanco i Margarita Garau, ahir durant la tercera sessió del judici.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida va acollir ahir la tercera i penúltima sessió del judici contra els pares de la Nadia, Fernando Blanco i Margarita Garau, en la qual una desena de testimonis van mostrar tristesa i decepció al considerar que se’ls havia enganyat després d’haver recaptat diners per als tractaments mèdics de la petita, que té la malaltia rara de tricotiodistròfia. Un d’ells, un veí de Lleida, va explicar que s’havia interessat per la família al veure per la premsa que necessitaven diners per operar-la. “Vaig anar expressament a visitar-los a Organyà i els vaig donar en mà 6.000 euros. Fins i tot vaig conèixer la nena”, va afirmar. Aquest testimoni va assegurar que Blanco li va dir que estava malalt de càncer i es va veure en la necessitat d’ajudar-los “per humanitat”. Després de saber que tot podria ser una estafa, l’home va dir sentir-se decebut. “És imperdonable el que se li ha fet a aquesta nena”, va assenyalar adreçant-se als acusats. En la jornada d’ahir també va declarar la representant d’un grup de teatre de la Seu d’Urgell que va fer una donació de 6.000 euros a l’associació Nadia Nerea contra la Tricotiodistròfia. “Vam destinar tots els beneficis d’un any d’actuacions per salvar la vida de la Nadia”, va afirmar. Va assenyalar que se sentien enganyats perquè “la causa no era real”. Com ja havien declarat altres testimonis dimecres, aquesta veïna de la Seu va assenyalar que els pares li van dir que sense l’operació la nena “es moriria” i que ningú no va pensar a revisar els informes mèdics. “Al veure que el pare portava les carpetes vam donar per fet que era de confiança”, va dir.

La jornada d’ahir va ser la més tensa dels tres dies de judici fins ara, amb nous enfrontaments entre l’advocat de Blanco i el president de l’Audiència. Després d’acabar les declaracions de testimonis, a la tarda la sala va acollir el visionament de diversos vídeos amb entrevistes televisives dels pares demanant ajuda a les campanyes de recaptació de fons per als tractaments de la seua filla. A la fase de conclusions, la Fiscalia va mantenir la petició de sis anys de presó per a tots dos per un delicte d’estafa. El representant del Ministeri Públic va introduir una alternativa perquè la sala, en cas de no veure provat un delicte d’estafa, imposi la mateixa pena a Blanco i Garau per apropiació indeguda. Per la seua part, l’advocat del pare va demanar l’absolució del client al negar l’estafa i va assenyalar que, en cas de ser condemnat, se li imposi una pena mínima de dos anys. El lletrat de la mare va demanar-ne l’absolució. Es preveu que el judici acabi avui amb els informes finals.

Vista dels acusats, Fernando Blanco i Margarita Garau, ahir durant la tercera sessió del judici.

Vista dels acusats, Fernando Blanco i Margarita Garau, ahir durant la tercera sessió del judici.AMADO FORROLLA

tracking