SEGRE

POLÈMICA MEDICINA ALTERNATIVA

Anul·len una xarrada per 'curar' l'autisme a Balaguer que la Generalitat volia sancionar

Salut ha obert un expedient informatiu contra l’associació lleidatana Dolça Revolució per promocionar un tractament a base de clorit de sodi || Podria afrontar una multa de fins a un milió d’euros

El cartell després de la cancel·lació.

El cartell després de la cancel·lació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Ecocentre Pàmies Vitae de Balaguer va suspendre ahir la celebració de la conferència L’autisme és recuperable després que la Generalitat advertís que podria afrontar una multa d’entre 90.000 i 1.000.000 d’euros per promocionar un medicament que no està reconegut com a tal per l’Agència Espanyola de Medicaments. La xarrada, organitzada per Scsinfo Autism Espanya amb la col·laboració de l’associació lleidatana Dolça Revolució, estava prevista per al 16 d’octubre vinent i afirmava que l’autisme es pot “curar” amb la ingesta de clorit de sodi, un fàrmac declarat il·legal pels seus efectes adversos per a la salut. Segons van explicar a aquest diari des de l’associació de medicina alternativa Dolça Revolució, “l’amenaça del departament de Salut ens ha obligat a censurar l’acte, que havia de comptar amb un prestigiós químic que ha provat l’èxit d’aquest tipus tractaments en més de cent nens amb autisme, Gregorio J. Placeres”.

les claus

  • L’autisme és recuperable’. Amb aquest títol, la conferència organitzada per Scsinfo Austim Espanya a l’Ecocentre Pàmies Vitae de Balaguer afirmava que aquesta malaltia pot “curar-se mitjançant la ingesta de clorit de sodi, una substància química declarada il·legal per l’Agència Espanyola del Medicament a causa dels seus  efectes adversos per a la salut”.  
  • Contra la llei d’ús racional dels medicaments. La Generalitat ha obert un expedient  nformatiu contra Dolça Revolució. I és que, segons la Direcció General de Regulació Sanitària, la xarrada incompliria la Llei de Garanties i Ús Racional dels Medicaments al promocionar una medecina que no es reconeix com a tal. En cas d’incomplir l’esmentada llei, l’associació lleidatana podria afrontar una multa de fins a 1.000.000 d’euros. 
  • Polèmica entre les associacions d’autisme. L’Associació Espanyola de Professionals de l’Autisme i la Confederació Autisme Espanya ja va denunciar a finals de juliol l’ús d’aquesta  substància química per “guarir” aquesta malaltia. 
  • Dolça Revolució assegura que “no ens faran callar”. Des de l’associació lleidatana asseguren que “les contínues amenaces i insults no aconseguiran fer-nos callar i difondrem un tractament l’eficàcia del qual ha estat provada pel químic mexicà Gregorio J. Placeres”.

En aquest sentit, van apuntar que “l’objectiu era atansar als pares un tractament provat amb resultats científics i que té un cost irrisori, a l’abast de totes les famílies”, al mateix temps que van reivindicar que “ni els insults que hem rebut per part de moltes associacions ni les amenaces de la Generalitat no ens faran callar, així que durant les properes setmanes continuarem organitzant altres conferències que demostren l’eficàcia del clorit de sodi en la millora del pronòstic d’aquesta malaltia”. “Tenim testimonis de pares als quals ha funcionat aquest tractament i per a nosaltres això és més creïble que qualsevol informe basat en els interessos de les grans farmacèutiques”, van apuntar.

L’anunci d’aquesta conferència ja va causar un gran enrenou a finals de juliol, quan l’Associació Espanyola de Professionals de l’Autisme i la Confederació Autisme Espanya van denunciar l’ús d’aquesta substància química per “guarir” casos d’autisme. I és que, segons els professionals d’aquestes entitats, “l’autisme és un trastorn neurobiològic que no té cura i les úniques intervencions recomanades per al seu tractament són de caràcter psicoeducatiu”.

Porten a la Fiscalia casos de difusió de tractaments no científics El departament de Salut de la Generalitat ha presentat davant de Fiscalia cinc expedients relacionats amb la difusió de tractaments mèdics no provats científicament, ja siguin conferències, congressos o pàgines web. Així ho va assegurar ahir la secretària general d’aquest àrea, Laura Pelay, que va insistir que la capacitat d’actuar “és molt limitada”. Per obrar de forma contundent, Salut posarà en marxa el gener de l’any que ve un consell assessor que atengui aquesta problemàtica. Per la seua part, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va exigir ahir la retirada de 14 vídeos de Youtube que proposen cures del càncer sense base científica i desacrediten els tractaments dels professionals de la medicina, especialment la quimioteràpia, després d’analitzar 50 vídeos en un informe sobre la desinformació relacionada amb la malaltia i concloure que el 74 per cent de les recerques són fake news. Segons l’entitat, tres de cada quatre dels 50 vídeos analitzats, que tenen una gran repercussió a internet i les xarxes socials, “no fan una aproximació mèdica adequada”.

El cartell després de la cancel·lació.

El cartell després de la cancel·lació.SEGRE

tracking