SEGRE

ZONES VERDES BARRIS

Construccions en ruïna i abocaments de brutícia a Lleida

A la zona amb arbres ubicada a l’entorn del parc infantil de trànsit de la Guàrdia Urbana || L’associació de veïns i els Amics del Turó demanen a la Paeria que la rehabiliti per a usos de lleure

Gregorio Gutiérrez assenyala un abocador de roba.

Gregorio Gutiérrez assenyala un abocador de roba.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Es tracta d’una zona que és molt poc coneguda pels lleidatans, però té un potencial brutal i és una pena que es trobi en aquest estat.” Així resumeix Gregorio Gutiérrez, membre de l’associació de veïns i de la nova entitat Amics del Turó de Gardeny, l’estat en el qual es troba aquest lloc proper al parc científic, una zona verda que acumula construccions en ruïna, abocaments d’escombraries i que s’ha convertit en una zona de pernoctació per a indigents i de refugi per a toxicòmans. Es troba al final de l’avinguda Galileo Galilei cap a la dreta, just darrere del parc infantil de trànsit de la Guàrdia Urbana, on ensenya educació viària a alumnes dels col·legis de la ciutat.

Gutiérrez demana a l’ajuntament “que recuperi aquesta zona per reconvertir-la en una àrea de pícnic i lleure, perquè els arbres i la jardineria ja hi són, només fa falta posar els equipaments”. Aquesta zona, així com tota l’antiga caserna militar, va ser adquirida per la Paeria al ministeri de Defensa el 1998 i des d’aleshores no ha fet altra cosa que degradar-se, assegura Gutiérrez.

Els veïns denuncien que és habitual que hi hagi toxicòmans consumint droga o indigents

“Recordo que quan hi havia els militars aquesta àrea estava molt ben cuidada, però ara això és el que ens trobem: antics edificis militars en ruïna que aprofiten indigents i toxicòmans per pernoctar-hi, escombraries per tot arreu i alguna vegada fins i tot hem trobat xeringues per al consum d’heroïna, una veritable llàstima”, lamenta Gutiérrez, que critica que molts veïns no passen per allà per la inseguretat.

“Aquesta zona acostuma a utilitzar-se com a picadero per als joves que vénen a la discoteca de Gardeny, però no hi ha gens de vigilància i molts veïns no hi passen per por de qui s’hi poden trobar i el que els pugui passar”.

Per tot plegat, demana a la Paeria que rehabiliti el lloc i se li doni una nova imatge, “perquè si poses una terrassa i un restaurant tens un mirador de la zona de Rufea espectacular”, conclou.

Gregorio Gutiérrez assenyala un abocador de roba.

Gregorio Gutiérrez assenyala un abocador de roba.MAGDALENA ALTISENT

Gregorio Gutiérrez assenyala un abocador de roba.

Gregorio Gutiérrez assenyala un abocador de roba.MAGDALENA ALTISENT

tracking