SEGRE

URBANISME MARIOLA

Inspeccionen i tapien per segona vegada un bloc de Ramiro Ledesma

La Paeria elaborarà un informe tècnic per decidir si procedeix a demolir-lo o a rehabilitar-lo || Els veïns advoquen per utilitzar l’edifici per a habitatge social

Estat en el qual es troba el bloc E de Ramiro Ledesma, actualment deshabitat, i el forat que van fer els tècnics per entrar a l’edifici.

Estat en el qual es troba el bloc E de Ramiro Ledesma, actualment deshabitat, i el forat que van fer els tècnics per entrar a l’edifici.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tècnics d’Urbanisme de l’ajuntament van dur a terme divendres una inspecció d’ofici per conèixer l’estat d’un edifici dels blocs Mariola, coneguts popularment com a Ramiro Ledesma, i van tapiar els accessos a l’espera que s’elabori un informe tècnic per decidir si s’ha de rehabilitar o demolir. Es tracta de l’escala 2 del bloc E del complex actualment deshabitat i que ja va ser tapiat després d’una inspecció fa tres anys. Fonts municipals van informar que es tractava d’una inspecció “rutinària per conèixer l’estat del bloc” i que, de moment, esperaran les conclusions de l’informe tècnic “per decidir si procedeixen a enderrocar-lo, rehabilitar-lo per dins o deixar-lo tal com està”, va dir el president de l’associació de veïns de la Mariola, Víctor Ruiz.

Aquesta inspecció es va fer a l’espera que s’apliqui el pla Mariola 20.000, un projecte urbanístic que planteja la demolició d’aquests immobles per fer-ne altres de nous a banda de crear zones verdes i equipaments al barri.

Es tracta del bloc E, un edifici que ja va ser inspeccionat i tapiat ara fa tres anys

Ruiz va confirmar que es va fer el registre “amb mesures de precaució”. La policia va acordonar l’edifici per seguretat, però divendres a última hora “el precinte ja no hi era i els cons havien desaparegut”. Ruiz també va explicar que “els tècnics van entrar fent un forat en una porta tapiada i van comprovar l’estat de l’immoble i la seua estructura, que està ple d’escombraries i brutícia, però de moment no en sabem res més”.

Respecte a la possibilitat que enderroquin o no el bloc, el president veïnal va considerar que aquesta podria ser “una gran oportunitat per començar el projecte Mariola 20.000 reconvertint els pisos d’aquest bloc en habitatge social”.

D’altra banda, la situació de la Mariola s’ha deteriorat en els últims anys, segons els veïns, que han iniciat una campanya de recollida de firmes per demanar “com més aviat millor” un pla social per al barri. Molts d’ells advoquen per demolir aquest bloc “perquè genera una mala imatge i és un focus d’insalubritat”.

Estat en el qual es troba el bloc E de Ramiro Ledesma, actualment deshabitat, i el forat que van fer els tècnics per entrar a l’edifici.

Estat en el qual es troba el bloc E de Ramiro Ledesma, actualment deshabitat, i el forat que van fer els tècnics per entrar a l’edifici.ÒSCAR MIRÓN

tracking