SEGRE

Citats com a testimonis disset Mossos de Lleida per l'1-O

En el marc de la investigació a quatre caps policials per un presumpte delicte de desobediència

Vista general de l’entrada principal de la seu dels jutjats al Canyeret.

Vista general de l’entrada principal de la seu dels jutjats al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció 4 de Lleida ha citat a declarar entre aquest dilluns i el 18 d'octubre un total de disset agents dels Mossos d’Esquadra de la regió de Ponent en qualitat de testimonis en la causa de desobediència per l’1-O contra quatre caps policials. El jutjat lleidatà segueix així endavant amb la causa contra els responsables de l'operatiu policial durant el referèndum després que l'Audiència Nacional rebutgés l'abril passat assumir la investigació, al considerar que els quatre comandaments investigats no van incórrer en un delicte de sedició.

Segons van apuntar el passat mes d'agost des de la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya, “els agents hauran d’explicar el que hi ha relatat a les actes d’aquella jornada encara que, al capdavall, nosaltres sempre seguim les ordres dels responsables de l’operatiu”. La Guàrdia Civil ja va escorcollar el 19 d’octubre del 2017, per ordre del jutjat, la comissaria dels Mossos a Lleida per accedir als enregistraments de la centraleta durant l’1-O.

Així mateix, va demanar bolcar la informació de tres telèfons mòbils, dos dels quals de dos alts càrrecs dels Mossos i el tercer, d’un agent. En aquest sentit, el jutge va dir que els agents lleidatans “no només van tenir una deliberada actitud passiva, sinó també una actitud proactiva afavoridora de la realització de la consulta”.

tracking