SEGRE

PAERIA BARRIS

Ombrejar la passarel·la del Liceu Escolar i Sant Joan, projectes paralitzats

Ombrejar la plaça Sant Joan i la passarel·la del Liceu Escolar, aparcats || Les dos són obres aprovades als pressupostos participatius del 2017

Una dona es protegeix del sol amb un vano al creuar la passarel·la Liceu Escolar aquest estiu.

Una dona es protegeix del sol amb un vano al creuar la passarel·la Liceu Escolar aquest estiu.ANDREA MORANCHO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pressupostos participatius van ser una iniciativa pensada perquè la ciutadania tingués veu a l’hora d’escollir alguns projectes urbanístics per als barris, però hi ha almenys sis actuacions que encara estan pendents de fer des del 2017, quan es van convocar per primera vegada. Un exemple n’és el pla per ombrejar la plaça Sant Joan, que va ser l’opció més votada per al Centre Històric. L’ajuntament va treure a concurs la redacció del projecte al desembre, però va quedar en res.

“Des que va sortir com a l’opció guanyadora no n’hem sabut res més”, explica el president dels comerciants de l’Eix, Llorenç González. “Estem esperant una reunió amb l’alcalde per tractar diversos temes, i confio que puguem saber alguna cosa de l’ombreig”, afirma González. Un altre projecte que va il·lusionar molts veïns dels dos costats del riu Segre va ser el de posar una coberta vegetal a la passarel·la del Liceu Escolar. L’arquitecta encarregada del disseny, Mamen Domingo, va assegurar ahir que “per ara, no tenim novetats i estem pendents de reunir-nos amb els tècnics per tractar el tema”.

La presidenta de l’associació de veïns de Cappont, Veni Ros, va explicar que, l’estiu passat, el llavors alcalde, Àngel Ros, els va dir que “el projecte es paralitzaria “per ara, ja que encara s’ha d’estudiar com encaixar la coberta vegetal que es vol fer amb la resta del paisatge”. El barri de la Mariola també espera els projectes dels pressupostos participatius dels anys 2017 i 2018. “No sabem res ni l’ajuntament ens informa de les novetats. Esperem que es facin aviat el pipicà i la zona de pícnic de Gardeny”, va afirmar el president de l’associació de veïns, Victor Ruiz.

Volen propostes “més realistes, efectives i útils” per als barris La presidenta de l’associació de veïns de Cappont, Veni Ros, va apuntar que “estem molt decebuts per com s’han portat a terme els pressupostos participatius, perquè molts són projectes que no són realistes o que costen més inversió de la que disposa la Paeria, per la qual cosa demanem que, de cara al futur, les propostes que es presentin i guanyin siguin útils, efectives i ràpides i que no siguin plans com netejar carrers, ja que és una obligació de la Paeria”, va concloure la presidenta veïnal.

tracking