SEGRE

COMERÇ INICIATIVES

Per què perillen els vint comerços de Sucs, Raimat i Llívia?

Pimec els ofereix assessorament i formació per dinamitzar la seua activitat i evitar que tanquin || Organitzaran projectes de manera conjunta per fidelitzar clients i evitar ‘fugues’ a Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La continuïtat dels vint comerços de Llívia, Raimat i Sucs perilla si no potencien la seua activitat. Davant d’aquesta situació, Pimec Comerç Lleida els oferirà assessorament i formació per potenciar la competitivitat, fidelitzar clients i evitar fugues. El president, Manel Llaràs, va manifestar que “hi ha d’haver una sensibilització cap als establiments situats a la perifèria, ja que estan abandonats per l’administració i s’ha d’actuar per evitar que tanquin i que els clients potencials no optin per la capital”. Va explicar que Pimec i Paeria tenen un conveni amb les associacions de comerciants per oferir-los assessorament i formació gratuïts “i al qual ara entren els comerços de Llívia, Raimat i Sucs”. Va assegurar que als propietaris se’ls ha de fer fàcil portar el negoci i han de rebre una formació.” La primera sessió serà el 17 d’octubre sobre la protecció de dades i, més endavant, sobre línies d’ajuda i incentius. A més, Llaràs va explicar que també promouran projectes conjunts, com sortejos o campanyes, per donar-se a conèixer. Per la seua part, l’alcalde pedani de Sucs, Guillem Boneu, va lamentar que fins ara “ningú s’havia preocupat dels nostres comerços” i va agrair que gràcies a aquesta iniciativa “serà més difícil que tanquin les portes”. Al seu torn, Omar Sanz i Manel Pérez, que regenten el bar de Sucs i la fleca de Llívia, respectivament, van assenyalar que “és una manera de donar-nos a conèixer i que els nostres fills continuïn amb el negoci”.

D’altra banda, Llívia té 1.200 habitants i quatre comerços (dos bars, un estanc i una fleca); Sucs, en canvi, té 600 habitants i vuit establiments (entre bars, perruqueries, tallers mecànics i fleques) i, per acabar, Raimat, també amb 600 habitants, compta amb vuit locals (perruqueries, restaurants, bars i tallers mecànics).

A més, va rebutjar especialment el que va plantejar Carrefour al costat de l’LL-11, ja que és “desmesurat per la ciutat” i una “aberració”. En canvi, va avalar el projecte del Pla de l’Estació perquè permetria generar “sinergies” amb les zones properes com l’Eix Comercial.

La patronal insisteix a rebutjar Torre Salses, avalat divendres El president de Pimec Lleida, Manel Llaràs, va tornar a rebutjar ahir el projecte comercial de Torre Salses, després que el ple de la Paeria donés llum verda divendres passat als tràmits urbanístics que han de permetre el desenvolupament d’aquesta àrea comercial que preveu la implantació d’uns 55.000 metres quadrats de mitjanes i grans superfícies entre els barris de la Bordeta i Magraners. “Traslladar el focus de l’oferta comercial cap a la perifèria suposaria el tancament d’establiments comercials al centre de la ciutat i “seria mortal” per al comerç de localitats properes, com Sucs, Llívia i Raimat.

El propietari del bar de les piscines de Sucs vol augmentar la clientela a l’època d’hivern.

El propietari del bar de les piscines de Sucs vol augmentar la clientela a l’època d’hivern.MAGDALENA ALTISENT

tracking