SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

La Mariola es mobilitza

Veïns i comerciants recullen en una setmana 800 firmes per demanar un pla social immediat || Enderrocar el bloc tapiat de Ramiro Ledesma, prioritari

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Els veïns ens hem cansat de promeses i volem fets que demostrin que la Paeria vol rehabilitar el barri, perquè la situació és insostenible.” Així opinen bona part dels veïns i comerciants de la Mariola, que la setmana passada van iniciar una recollida de firmes per demanar “un pla immediat per solucionar els problemes socials i creiem que enderrocar el bloc tapiat i buit de Ramiro Ledesma seria un bon i necessari primer pas”, va dir Nieves Romero, membre de la plataforma Mariola en Moviment i una de les impulsores d’aquesta iniciativa de recollida de firmes amb què n’ha aconseguit prop de 800 en una setmana. D’altra banda, el president de l’associació de veïns, Víctor Ruiz, es va reunir ahir amb els veïns i els va mostrar el seu suport. “El barri vol tornar a estar viu i anem tots a una. El barri s’ha degradat i volem saber quan s’aplicarà el pla, quina serà la seua finalitat i en quins aspectes es basarà.”

Per la seua part, el president del col·lectiu gitano, Paco Salazar, va coincidir amb Ruiz sobre la necessitat d’establir un calendari i va destacar que “hi ha incivisme i que s’hauria de tenir en compte a l’hora d’aplicar el pla i demanem que els serveis socials facin alguna cosa ja”.

La revitalització comercial també la veuen fonamental per a la Mariola. “Quan era petita aquí hi havia vida, ara només hi ha tres negocis oberts. Un barri amb botigues i net és un barri viu”, assegura una veïna, Araceli Jiménez, que hi té un negoci de restauració.

Mariola 20.000: un rentat de cara a llarg termini i sense data fixada Mariola 20.000 és un pla de remodelació urbanística d’aquest barri que la Paeria va presentar a començaments d’any. L’actuació consistirà a enderrocar els blocs Mariola i fer-los nous, a més de crear zones verdes. El que critiquen els veïns és que, ara com ara, la Paeria no ha fixat un calendari per a això.“És un projecte a llarg termini però no podem esperar, tenim moltes deficiències al barri i aquest pla podria ajudar a cobrir-les”, assenyala David Salcedo, de Mariola en Moviment.

Membres de Mariola en Moviment, comerciants i veïns del barri, ahir davant del centre cívic.

Membres de Mariola en Moviment, comerciants i veïns del barri, ahir davant del centre cívic.S.C.D.

tracking