SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Òmnium Cultural critica l'actitud “inacceptable” de polítics sobiranistes

Marcel Mauri participa en una tertúlia a l’IEI

Marcel Mauri i Eunice Romero van debatre sobre la cohesió a l’IEI moderats per Jordi Coiduras.

Marcel Mauri i Eunice Romero van debatre sobre la cohesió a l’IEI moderats per Jordi Coiduras.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va qualificar ahir com a “inacceptable l’actitud d’alguns polítics independentistes al Parlament i que no puguin trobar una estratègia conjunta per assolir la República”. Així ho va dir en un acte a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), en el qual va participar en una tertúlia sobre la cohesió social, respecte a la pèrdua de la majoria independentista a causa de la fractura entre JxCat i ERC (vegeu pàgina 16). Tot i així, va matisar que “si estem en aquesta situació és perquè l’Estat i la justícia espanyols mantenen a la presó a diputats, líders independentistes i hi ha membres de l’anterior Govern en l’exili”. En aquest sentit, va responsabilitzar l’Estat de tot el que està passant al Parlament “perquè és la seua manera d’actuar ja que no poden fer-ho amb les urnes”.

Tanmateix, va mostrar la seua preocupació perquè els polítics sobiranistes “estan demostrant que no estan a l’altura ni són capaços d’assumir la responsabilitat de buscar una estratègia comunitària per a l’independentisme”. En aquest sentit, va apel·lar que “s’asseguin a parlar i no s’aixequin de les cadires fins que no puguem avançar, ja que ara mateix la repressió de l’Estat és molt dura i hi ha un anhel de fer república per part dels ciutadans”, per la qual cosa va afirmar que ara mateix no és present “el mandat popular de l’1-O”.

El vicepresident de l’entitat insta els líders a buscar una estratègia conjunta i a no dividir-se

Respecte a l’“ultimàtum” de l’ANC sobre retirar el seu suport al Govern si no hi ha una estratègia per a la república abans del 21 de desembre, va dir estar d’acord “a buscar un horitzó compartit de manera inmediata”. En la seua conferència d’ahir, Mauri va apel·lar a la cohesió del poble “davant de la repressió de l’Estat”.

tracking